Mysterybox #2 – Mitu’s Mighty Burger

    333
    views

    Vorige maand startten we voor het eerst met het idee van de Mystery Box. Het was direct al veel te leuk. Joyce is tof (en craaazy), plus koken met andermans ideeën zorgt voor net andere recepten dan je zelf zou bedenken. 

    Mystery ingrediënten

    Hoewel Joyce niet zo blij was met mijn mystery ingrediënten voor haar (terwijl het een meestercreatie geworden is ;-)), vond ik die van haar direct oké. Ik had nog werkelijk geen idee, maar het zijn wel ingrediënten waar ik zelf veel mee werk – behalve de rode bieten. Nope, ik ben geen fan van rode bieten. Maar gelukkig is er bijna niets dat ik niet lust ;-). Yep, ik eet graag. En veel.

    Linzenburgers

    Tot voor een paar dagen had ik dus werkelijk nog geen idee. Ik liet mijn ogen nogmaals over de ingrediëntenlijst glijden. Groene linzen, rode ui, rode biet, knoflook en wortel. Ineens had ik het: ‘maar natúúrlijk: linzenburgers!’  Pfff, ik wilde deze al zo lang maken voor een goed recept, maar het kwam er steeds niet van. Et voilà, ook nog eens op Nevernotcooking in plaats van Mitu’s Meatless Food. Alstublieft Joyce, with love ;-).

    Hoe zijn ze geworden?

    LEKKER. De burgers zijn krokant van buiten en zacht van binnen met veel smaak. Op de foto zie je barsten in de burger, maar je eet deze burgers zonder lastig gedoe en zonder dat ze uit elkaar vallen. Yes.

    Recept Afdrukken
    Mysterybox #2 - Mitu's Mighty Burger
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd uur
    Passieve Tijd 8 uur
    Porties
    burgers
    Ingrediënten
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd uur
    Passieve Tijd 8 uur
    Porties
    burgers
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Fruit de ui en knoflook in zonnebloemolie. Voeg de peper, zout en de andere specerijen toe.
    2. Voeg daarna de geweekte linzen toe en zet deze net onder water. Roer en laat zachtjes koken. Als het water te veel verdampt, kun je er een scheutje (of meerdere) bij doen. De linzen kook je ongeveer 30 minuten.
    3. Doe de laatste 6 minuten de wortels in kleine stukjes erbij. Proef om te checken of de linzen zo goed op smaak zijn.
    4. Maal de havermout fijn in een vijzel of in een foodprocessor.
    5. Laat de linzen een beetje afkoelen. Voeg een halve rode biet, de helft van de gemalen havermout en rode ui toe en prak alles vervolgens fijn met een vork (niet helemaal, er mag wat bite in zitten) of gebruik de foodprocessor om te malen. Mix het niet helemaal fijn.
    6. Rol nu vier gladde bollen van het linzengoedje en druk deze plat tot het nette hamburgers worden. Strooi aan beide kanten een laag havermoutmeel en leg ze op bakpapier op de ovenplaat.
    7. De linzenburgers hebben ongeveer 45 minuten nodig op 180 graden. Ze komen er dan knapperig uit aan de buitenkant en zijn lekker smeuïg van binnen.
    8. Beleg nog met een paar plakken bietjes als je de linzenburgers eet.
    9. TIP: Eet het als hamburger op een broodje en maak er een makkelijke knoflooksaus bij. Beleg je hamburgerbroodje met wat sla of spinazie, plakjes rode bieten en de saus. De knoflooksaus maak je met mayolijn, sojayoghurt, knoflookpoeder, uienpoeder en verse bieslook.
    Deel dit Recept

    Meer Mitu?

    Blog, Facebook, Instagram

    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here