no bake pindakaas chocolade bars

  1571
  views

  De afgelopen week had ik continu zin in chocolade. Ik gaf al eens toe aan een lekkere reep van Ritter (de puur + marsepein is sowieso vegan, hoera voor dat) maar ik wilde ook zelf iets lekkers maken. Maar vooral; iets lekkers dat snel en makkelijk is. Voor mijn zoete cravings wil ik geen uren in de keuken staan. Gelukkig zijn deze no bake pindakaas chocolade bars super snel klaar, alleen moet je ze na het maken even een uurtje in de vriezer zetten.

  no bake pindakaas chocolade bars

  Chocolade cravings

  Ik moet zeggen dat ik niet heel veel snoep en chocolade cravings heb, maar als ik ze heb – oh boy, dan zijn ze heftig. Sinds ik vegan eet snoep ik nauwelijks nog. Natuurlijk is dat fijn, maar soms iets zoets naar binnen schuiven kan ook heel fijn zijn. Deze bars heb ik nu, as we speak, in een bakje in de vriezer liggen. Zo heb ik een voorraadje achter de hand voor die zeldzame momenten dat ik ineens wel trek heb in iets lekkers. Deze bars zijn daarnaast helemaal vegan en nog vrij van gluten ook. Dan kun je het nog goed voor jezelf verantwoorden ook.

  no bake pindakaas chocolade bars

  Recept Afdrukken
  no bake pindakaas chocolade bars
  Maaltijd Hapje, Nagerecht, Snack
  Keuken Veganistisch, Zoet
  Porties
  Ingrediënten
  Bodem
  Topping
  Maaltijd Hapje, Nagerecht, Snack
  Keuken Veganistisch, Zoet
  Porties
  Ingrediënten
  Bodem
  Topping
  Instructies
  1. Bekleed een brownie bakblik of een ovenschaal met wat bakpapier. Zorg dat er plek is in de vriezer om dit blik/deze schaal zo neer te zetten.
  2. Meng de 100% pindakaas met stukjes samen met de agave siroop en kokosbloem in een kom. Dit kun je doen met een lepel of pannenlikker/spatel. Zorg dat het een geheel is, het is een vrij stevige bal uiteindelijk.
  3. Leg de bal in het met bakpapier bekleedde bakblik en druk plat met of een spatel, of een lepel of je handen. Zet even weg.
  4. Smelt de 100% pindakaas zonder stukjes met de pure chocolade au bain marie (of in de magnetron, doe het dan 20sec, roer door en doe het dan weer even 20sec. etc). Roer het tot een egale massa en spreid dit over de bodem die al in het blik zit.
  5. Zet het bakblik nu 1 uur in de vriezer. Haal het na een uur uit de vriezer en snijd in gelijke stukken. Ik sneed de randen weg (want ik wilde dat het er mooi uit zag) en heb er 12 grote stukken uit kunnen snijden. Echter kun je het ook kleiner snijden, dit is helemaal aan jezelf.
  6. Ik bewaar de bars in de vriezer. Ik heb ze verpakt in een laagje huishoudfolie en heb ze in een bakje in de vriezer. Als je ze wil eten haal je het een paar minuten uit de vriezer en ze zijn klaar voor gebruik.
  Deel dit Recept

  pin dit recept

  no bake pindakaas chocolade bars

   

  PUR YA

  4 REACTIES

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here