no bake vegan koekjes

  406
  views

  Het enige wat ik wilde was koekjes, maar helaas – het bakpapier was op. Noodgedwongen moest ik dus no bake vegan koekjes maken. Het is ongeveer in dezelfde categorie van de bliss balls die ik eerder al eens deelde. Het is lekker, zoet en je voelt je niet eens (super) schuldig na het eten hiervan.

  no bake vegan koekjes

  “Koekjes horen niet gezond te zijn”

  Dat was mijn mening eigenlijk altijd, maar nu ik weet dat je ook vet lekkere koekjes kunt maken die beter voelen dan de troep in de supermarkt, neem ik die woorden maar wat graag terug. Door de dadels zijn deze koekjes lekker zoet en door de pinda’s en amandelpasta zijn ze lekker nutty. Bij het zoeken in de keukenkastjes wat ik er nog meer in kwam doen besloot ik ook wat chia en hennep zaad erbij te doen. Waarom ook niet?

    

  Een beetje klunzig

  Dat ik niet de meest elegante persoon ben is mij bekend, helaas sneuvel er ook weleens dingen door mijn klunzigheid. Wat er ditmaal sneuvelde? Mijn geliefde keukenweegschaal. Ik liet het gewoon zo *bam* uit mijn handen vallen. Best wel zonde, ik was er aardig op gesteld. Dus, voor de verandering is dit recept in cups gedaan. Je kunt er gewoon een koffiekopje voor nemen of een glas. Wat je maar wilt, zolang de verhoudingen gelijk zijn kan er eigenlijk niets fout gaan.

  Recept Afdrukken
  no bake vegan koekjes
  Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
  Keuken Veganistisch, Zoet
  Prep Tijd 15 minuten
  Passieve Tijd 15 minuten
  Porties
  koekjes
  Ingrediënten
  Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
  Keuken Veganistisch, Zoet
  Prep Tijd 15 minuten
  Passieve Tijd 15 minuten
  Porties
  koekjes
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Doe de havermout en pinda's samen in een foodprocessor en maal tot het fijn is.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve het water) en vermaal tot het een kleverige massa is die een bal vormt. Mocht het geen bal vormen, doe er dan de 2 eetlepels water bij.
  3. Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel op een vel bakpapier. Ik maakte zo'n 12 koekjes, je kan ook kleinere koekjes maken. Druk de koekjes plat met een vork.
  4. Zet de koekjes nu even in de vriezer om op te stijven. Ik deed dit zo'n 15 minuten. Daarna zijn ze klaar om te eten. In de vriezer kun je ze een aardige tijd bewaren. In de koelkast (wat ik deed) zijn ze een week houdbaar.
  Deel dit Recept

  pin dit recept


  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here