no bake vegan koekjes

    267
    views

    Het enige wat ik wilde was koekjes, maar helaas – het bakpapier was op. Noodgedwongen moest ik dus no bake vegan koekjes maken. Het is ongeveer in dezelfde categorie van de bliss balls die ik eerder al eens deelde. Het is lekker, zoet en je voelt je niet eens (super) schuldig na het eten hiervan.

    no bake vegan koekjes

    “Koekjes horen niet gezond te zijn”

    Dat was mijn mening eigenlijk altijd, maar nu ik weet dat je ook vet lekkere koekjes kunt maken die beter voelen dan de troep in de supermarkt, neem ik die woorden maar wat graag terug. Door de dadels zijn deze koekjes lekker zoet en door de pinda’s en amandelpasta zijn ze lekker nutty. Bij het zoeken in de keukenkastjes wat ik er nog meer in kwam doen besloot ik ook wat chia en hennep zaad erbij te doen. Waarom ook niet?

      

    Een beetje klunzig

    Dat ik niet de meest elegante persoon ben is mij bekend, helaas sneuvel er ook weleens dingen door mijn klunzigheid. Wat er ditmaal sneuvelde? Mijn geliefde keukenweegschaal. Ik liet het gewoon zo *bam* uit mijn handen vallen. Best wel zonde, ik was er aardig op gesteld. Dus, voor de verandering is dit recept in cups gedaan. Je kunt er gewoon een koffiekopje voor nemen of een glas. Wat je maar wilt, zolang de verhoudingen gelijk zijn kan er eigenlijk niets fout gaan.

    Recept Afdrukken
    no bake vegan koekjes
    Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 15 minuten
    Passieve Tijd 15 minuten
    Porties
    koekjes
    Ingrediënten
    Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 15 minuten
    Passieve Tijd 15 minuten
    Porties
    koekjes
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Doe de havermout en pinda's samen in een foodprocessor en maal tot het fijn is.
    2. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve het water) en vermaal tot het een kleverige massa is die een bal vormt. Mocht het geen bal vormen, doe er dan de 2 eetlepels water bij.
    3. Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel op een vel bakpapier. Ik maakte zo'n 12 koekjes, je kan ook kleinere koekjes maken. Druk de koekjes plat met een vork.
    4. Zet de koekjes nu even in de vriezer om op te stijven. Ik deed dit zo'n 15 minuten. Daarna zijn ze klaar om te eten. In de vriezer kun je ze een aardige tijd bewaren. In de koelkast (wat ik deed) zijn ze een week houdbaar.
    Deel dit Recept

    pin dit recept


    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here