Noodle salade met tempeh en hoisin

    494
    views

    Ik kan er kort over zijn; tempeh is mijn lievelings. Maar dan wel als je het eerst lekker krokant bakt en dan vervolgens nog even stooft met een sausje. In dit recept gebruik ik hoisin, want dat is echt een match made in heaven. Deze noodle salade met tempeh en hoisin is ideaal voor een lazy day want het kost echt geen moeite en je kunt het op je dooie gemakje klaarmaken. 

    Noodle salade met tempeh en hoisin

    Noodles + veggies = heaven

    Nu de temperaturen nog oké zijn heb ik lang niet altijd zin in een warme maaltijd. Daarnaast was het ook al enige tijd geleden dat ik een noodle salade had gegeten. Tijdens mijn opleiding was het een van de dingen die we op een catering altijd serveerden. Elke keer snoepte ik er stiekem van tijdens het maken, zo lekker vond ik het altijd. Thuis staat nog regelmatig een variatie op deze noodle salade op het menu. Het maakt me zo gelukkig.

    Noodle salade met tempeh en hoisin Noodle salade met tempeh en hoisin

    Hoisin

    Sinds ik met een vriendin Vietnamees had gegeten in Amsterdam, ben ik opnieuw gefascineerd door hoisin. Ik ben gek op de heerlijk zoetige smaak van dit sausje en het doet het uitermate goed als dressing, marinade of dus gewoon over de tempeh. Maar ook als dip voor loempia’s of wontons vind ik dit een geweldige uitvinding. Iedereen zou een potje (of flesje) hoisin in de kast moeten hebben.

    Recept Afdrukken
    Noodle salade met tempeh en hoisin
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Dressing
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Dressing
    Instructies
    1. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en doe de verkruimelde tempeh er bij. Bak goudbruin en krokant aan alle kanten. In de tijd dat dit gebeurt kun je alle groenten snijden, vergeet niet de tempeh af en toe om te schudden. Als de tempeh krokant is schep je de hoisin er bij en laat je het geheel nog even opwarmen.
    2. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar.
    3. Kook wat water in de waterkoker, doe de noodles in een pannetje en giet het kokende water er bij. Laat enkele minuten staan en giet af.
    4. Roer de dressing door de noodles en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
    5. Verdeel de sla over een bord en leg hier de noodles op. Top met de komkommer, wortel, tempeh, cashewnoten en eventueel wat sriracha.
    Deel dit Recept

    Noodle salade met tempeh en hoisin

     

    PUR YA

    2 REACTIES

    1. Ohhh wauw wat ziet dit er lekker uit en ook nog makkelijk! Ik ben dol op Aziatisch eten. Tempeh heb ik volgens mij nog nooit écht lekker gehad want ik vond het altijd een beetje een gekke structuur hebben. Met dit recept ga ik het binnenkort een kans geven!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here