Noodlesoep met ‘biefstuk’

  658
  views

  Het duurde even voordat ik het weer aandurfde, een maaltijd maken met TVP. Ook wel textured vegetable protein. Deze vleesvervanger is gemaakt van soja- of tarwe eiwit. Het goedje wordt gedroogd en daarna kun jij het weken in vocht en verwerken tot een gerecht. Ik vond bij de toko een ‘kip’ variant en had die gemaakt, dat was een ramp en ik raakte het niet meer aan. Ditmaal nam ik de ‘steak’ variant en maakte ik noodlesoep met ‘biefstuk’ en het was ZO lekker.

  Noodlesoep met 'biefstuk'

  Ook bij mij mislukt er weleens wat

  De eerste keer dat k aan de slag ging met een gedroogde vleesvervanger, was weinig succesvol. Op de verpakking stond dat ik de ‘kip’ moest weken in warm water en daarna kon verwerken hoe ik maar wilde. Nu was het echt niet lekker. De maaltijd die ik maakte (gewokte ‘kip’, sugarsnaps en een kokos pinda saus) ging direct de prullenbak in. Ik was wel wat verdrietig, ik haat voedselverspilling en kon nu gewoon mijn avondeten weggooien. Met een pruillipje zat ik naderhand aan een boterham met hummus, ook lekker, maar niet wat ik voor ogen had.

  Noodlesoep met 'biefstuk' Noodlesoep met 'biefstuk'

  Gelukkig kwam ik weer in de verleiding

  Op een broeierige zondag liepen we de Amazing Oriental binnen. We liepen wat door de winkel en ik vulde ons mandje met Fernandes, tempeh, tofu, verschillende paddenstoelen, snoep/snacks voor mijn Lief en naderhand dus ook de gedroogde vleesvervanger.

  Het is me gelukt om er deze super lekkere soep mee te maken. Ik benaderde het product totaal anders dan de vorige keer en kookte het in een lekker kruidige bouillon, dezelfde als die ik gebruikte voor de soep. Daarna liet ik het even uitlekken en wokte ik het met een beetje hoisin, peper en zout. Lekker dat het was, het matchte uitstekend bij deze heerlijk warme noodlesoep. Ik ga denk ik toch maar weer met de gedroogde ‘kip’ variant aan de slag!

  Recept Afdrukken
  Noodlesoep met 'biefstuk'
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 45 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Toppings
  Bouillon
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 45 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Toppings
  Bouillon
  Instructies
  1. Breng 1½ liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en alle overige bouillon ingrediënten toe. Laat dit op laag vuur lekker pruttelen. Zeef na ongeveer 30 minuten de bouillon over naar en schone pan. Proef en breng eventueel verder op smaak met sojasaus, ketjap en eventueel peper.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de TVP toe. Als je dit vervangt door iets anders kun je deze stap overslaan. Ik laat de TVP zo'n 5 - 8 minuten mee koken. Schep met een schuimspaan de TVP uit de bouillon. Dep even droog.
  3. Laat de bouillon doorkoken en voeg de sugar snaps toe, kook deze in 4 minuten beetgaar. Schep uit de bouillon.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie en doe de TVP in de pan, bak aan alle kanten tot het wat meer kleur krijgt. Voeg de hoisin toe en laat karameliseren om de TVP heen. Schep uit de pan en zat apart. Veeg de pan schoon.
  5. Verhit deze pan weer en voeg hier na 2 eetlepels water aan toe. Voeg de champignons toe aan de pan, ik heb alleen de grote champignons gehalveerd, verder laat ik ze heel. Bak de champignons aan alle kanten bruin. Voeg de sojasaus en gembersiroop toe en wok nog even kort. Schep uit de pan en zet apart.
  6. Stel de soep samen door wat gekookte noodles in een bord te doen, verdeel hierover wat taugé, sugarsnaps, rode peper ringetjes, TVP biefstuk en champignons. Maak het geheel af met wat sesamzaadjes.
  Notities

  ** Te vervangen door vegan kipstukcjes of TVP kip. Maar je kunt ook tofu krokant bakken of tempeh gebruiken.

  Deel dit Recept

  Noodlesoep met 'biefstuk'

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here