Noodlesoep met ‘biefstuk’
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Toppings
Bouillon
Instructies
  1. Breng 1½ liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en alle overige bouillon ingrediënten toe. Laat dit op laag vuur lekker pruttelen. Zeef na ongeveer 30 minuten de bouillon over naar en schone pan. Proef en breng eventueel verder op smaak met sojasaus, ketjap en eventueel peper.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de TVP toe. Als je dit vervangt door iets anders kun je deze stap overslaan. Ik laat de TVP zo’n 5 – 8 minuten mee koken. Schep met een schuimspaan de TVP uit de bouillon. Dep even droog.
  3. Laat de bouillon doorkoken en voeg de sugar snaps toe, kook deze in 4 minuten beetgaar. Schep uit de bouillon.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie en doe de TVP in de pan, bak aan alle kanten tot het wat meer kleur krijgt. Voeg de hoisin toe en laat karameliseren om de TVP heen. Schep uit de pan en zat apart. Veeg de pan schoon.
  5. Verhit deze pan weer en voeg hier na 2 eetlepels water aan toe. Voeg de champignons toe aan de pan, ik heb alleen de grote champignons gehalveerd, verder laat ik ze heel. Bak de champignons aan alle kanten bruin. Voeg de sojasaus en gembersiroop toe en wok nog even kort. Schep uit de pan en zet apart.
  6. Stel de soep samen door wat gekookte noodles in een bord te doen, verdeel hierover wat taugé, sugarsnaps, rode peper ringetjes, TVP biefstuk en champignons. Maak het geheel af met wat sesamzaadjes.
Notities

** Te vervangen door vegan kipstukcjes of TVP kip. Maar je kunt ook tofu krokant bakken of tempeh gebruiken.