okonomiyaki

    391
    views

    Okonomi-watte? Ik hoor het je gewoon denken. Okinomiyaki is een heerlijk (!!!) Japanse ‘pannenkoek’ vol met groenten. Ik ben een groot fan van okonomiyaki, ik maakte dit vroeger vaak klaar met vlees er in verwerkt, maar een vegan variant, met nog meer groenten, had ik nog niet gemaakt. Tot nu dus.

    okonomiyaki

    Gebakken zoals jij wilt

    Vrij vertaald betekent okonomiyaki gebakken/gegrild zoals jij wilt. Dit heeft vooral te maken met de verscheidenheid aan ingrediënten die je toe kunt voegen aan deze ‘pannenkoekjes’. Je kan ervoor kiezen om er vlees, vis of schaaldieren aan toe te voegen, maar ook gebakken ei zie je vaak voorbij komen. Aangezien ik vegan eet houd ik het graag bij heel veel veggies. En weetje? Je kan er enorm mee variëren. Vervang de Chinese kool door witte of rode kool, voeg uien toe in plaats van bosui, etc. Je kan er alle kanten mee op.

    okonomiyaki okonomiyaki

    okonomiyaki moet je eens proberen

    Eerst at ik okonomiyaki enkel als avondeten, toen maakte ik graag grote pannenkoeken er van. Toen ik ontdekte dat ik ook kleine varianten kon maken, was het hek van de dam. Ik maakte enorme ladingen als ik aan het bakken was en had dan voor de dagen die volgden nog ontbijt, luch en hapjes staan. Super lekker (en nog makkelijk om mee te nemen ook). Ook koud zijn deze okonomiyaki prima om te eten, ik denk dat ik dan stiekem nog lekkerder vind.

    Recept Afdrukken
    okonomiyaki
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Neem een keukenmachine en plaats het stuk om mee te raspen/snijden er in. Snijd/rasp nu alle groenten heel erg fijn. Heb je geen keukenmachine dan is dit ook te bereiken met een gewone rasp. Alleen de Chinese kool zou ik gewoon met een mes heel fijn snijden.
    2. Voeg de azijn en sojasaus toe aan de groenten en laat ongeveer 10 minuten staan.
    3. Zeef de bloem, kikkererwtenmeel en bakpoeder boven de kom met groenten en roer goed door. Voeg eventueel wat water toe. De groenten geven al flink vocht af dus het is even kijken of het überhaupt nodig is. Als het beslag te dik is voeg je water per eetlepel toe, als het de juiste dikte heeft kun je dit achterwege laten.
    4. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en schap meerdere hoopjes beslag in de pan. In mijn pan kan ik 3 stuks per keer bakken. Bak de okonomiyaki zo'n 5 - 7 minuten per kant. Je kan ook grote okonomiyaki maken, ik maakte ze van ongeveer 2½ eetlepel beslag, mocht je ze groot willen verdriedubbel dit dan.
    5. Ik serveer de okonomiyaki met sriracha, koriander en bosui maar voel je vrij om het te serveren met wat je maar wil.
    Deel dit Recept

    pin dit recept

    okonomiyaki

    4 REACTIES

      • Het is ook heel lekker en perfect om restjes mee op te maken 😀 Ik gooi altijd alle groenten er in de ik in de koelkast kan vinden 😀

    1. Ben dit aan het maken voor een potluck verjaardag.
      Je bent de Edelgist vlokken vergeten in het recept deel (kan ze er waarschijnlijk op ieder moment bij doen, maar toch)

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here