pasta salade met hummus en tofu feta

Pas was ik helemaal  klaar met hummus en maakte ik een no-tuna tonijnsalade. Ik genoot er intens van maar ik miste mijn hummus toch wel een beetje. Tijd om er eens iets anders mee te doen dus. Vandaag deel ik mijn pasta salade met hummus en tofu feta met jullie, want hummus is eigenlijk gewoon lekker op allerlei manieren.

pasta salade met hummus en tofu feta

Ik mis feta

Ja, het is nu eenmaal zo. Soms mis ik feta echt gigantisch, dit is zo’n moment. Bij (pasta) salades is feta geweldig, net als verkruimeld over wat couscous of zelfs bij een broodje falafel. Ik ben een kaasjunkie. Ditmaal heb ik echter tofu gebruikt om feta na te maken. Natuurlijk is het geen feta, dus verwacht vooral niet dat het ook echt naar feta smaakt. Het zijn zacht, romige blokjes met een lekker kruidige marinade. Het past perfect bij deze salade.

pasta salade met hummus en tofu feta

Variatie maakt me blij!

Dit is ook weer zo’n salade waarmee je alle kanten uit kunt. Ik gebruik in deze salade linzen, dat had ik nog staan namelijk. Mocht je echter iets anders hebben (witte bonen, kikkererwten, bonenmix) dan is dat ook super lekker in deze salade. Ga je alleen deze salade eten? Dan kun je er sowieso extra veggies aan toevoegen. Ik eet salades echter graag als side dish bij een kom soep en broodjes of ik maak flink wat en eet het als snelle lunch. Super fijn!

Recept Afdrukken
Pasta salade met hummus en tofu feta
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng olijfolie, oregano, geperste knoflook, rode peper vlokken, zeezout en zwarte peper met de blokjes tofu. Dek af en laat enige tijd marineren. Ik heb het ongeveer 30 minuten afgedekt laten marineren.
  2. Kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  3. Roer de hummus door de fusili, zorg dat alle pasta goed bedekt is met hummus. Doe de olijven, linzen, cherry tomaten en rucola erbij en roer door.
  4. Doe de gehakte munt en koriander erbij en presenteer met de tofu feta op een schaal.
Notities

Wil je meer groenten? Voeg gegrilde aubergine en courgette toe.

Deel dit Recept

pasta salade met hummus en tofu feta2 thoughts on “pasta salade met hummus en tofu feta”

    • Wat leuk! Ik ben zelf gekker op couscous salade denk ik, maar dan is vaak de verhouding anders en ik doe er veeeel meer groenten in die ik eerst gegrild heb. Heerlijk vind ik dat! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close