pittige ‘kip’ taco’s met ananas salsa

  416
  views

  Dat ik een groot fan ben van de Mexicaanse keuken is (denk ik) wel bekend. Ik maakte vroeger graag taco’s met kip, nu ik geen vlees meer eet is dat dus best een gemis. Gelukkig heb je merken als Vivera (niet gesponsord, wees maar niet bang) en weten zij de plantaardige keuken te voorzien van een aantal geweldige vleesvervangers. Mijn favoriet? De 100% plantaardige kipstukjes. Ik ben er gek op. Ik maakte pittige ‘kip’ taco’s met ananas salsa en deze at ik als lunch én avondeten. Stiekem ook een dag later als ontbijt, niet verder vertellen hoor 😉

  pittige 'kip' taco's met ananas salsa pittige 'kip' taco's met ananas salsa

  Ik kan niet leven zonder ‘kip’

  De avonden dat ik na had werken besloot nog even een bucket kip te halen bij de KFC zijn inmiddels voorbij. Soms denk ik nog weleens terug aan hoe lekker die kip smaakte na een dag hard werken. Of ook gewoon op een ontspannen dag op de bank met een biertje. Kip deed het altijd wel goed bij me. Gelukkig kan ik klaarblijkelijk prima zonder. De kip-vervangers die er op de markt zijn, zijn echt goed – I love it. Gelukkig kun je er ook alle kanten mee uit en kan ik naar hartenlust experimenteren.

  pittige 'kip' taco's met ananas salsa

  Mijn favoriete smaken (en iets doms dat ik gedaan heb)

  Bij Mexicaans eten denk ik eigenlijk altijd aan chipotle peper en limoen. Deze twee gaan echt hand in hand, het brengt je gerechtje naar een hoger level (naar mijn mening). Doordat ik best hoog op smaak kook, moet ik er wel altijd voor zorgen dat het gerecht passend is. Wat klinkt dat ineens geleerd hè?

  Ik kan er, om even een voorbeeld te geven, slecht tegen als ik heel pittige kip heb en er geen frisse tegenhanger op het bord ligt. Ditmaal ging ik voor een ananas salsa, wat een beetje dom is; ik ben allergisch voor ananas. Vaak genoeg stond ik in de keuken, volledig onder de uitslag na het slachten van een stuk of wat ananassen. Bij het eten van ananas kreeg ik overal jeuk en uitslag. Toch ben ik er altijd gek op geweest, ik at het alleen niet. Ik heb het alsnog gegeten, eens zien hoe het met mijn allergie gesteld was. En eerlijk? Het viel me mee! Ik kreeg enkel wat jeuk in mijn mond en daar kan ik best mee leven.

  pittige 'kip' taco's met ananas salsa

  Recept Afdrukken
  pittige 'kip' taco's met ananas salsa
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Porties
  Ingrediënten
  Chipotle limoen kip
  Ananas salsa
  Limoen mayonaise
  Taco's
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Porties
  Ingrediënten
  Chipotle limoen kip
  Ananas salsa
  Limoen mayonaise
  Taco's
  Instructies
  Chipotle limoen kip
  1. Meng alle ingrediënten voor de kipmarinade tot een gladde marinade. De de kipstukjes erbij en laat zo'n 30 minuten marineren.
  Ananas salsa
  1. Snijd alle ingrediënten in blokjes en meng met elkaar. Breng op smaak met limoensap en wat zout. Ik doe er graag een jalapeño peper doorheen maar dit is niet nodig, zonder smaakt het ook prima.
  Limoen mayonaise
  1. Meng alle ingrediënten tot een gladde mayonaise. Zet nog even koud.
  Taco's samenstellen
  1. Verhit een koekenpan en bak hierin de kip goudbruin en knapperig.
  2. Verdeel wat ijsbergsla over de taco's, schep een beetje salsa er op, voeg wat kipstukjes toe en doe hierop de radijskiemen en limoenmayonaise
  Deel dit Recept

  pin dit recept


  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here