regenboog springrolls met mango dip

  204
  views

  De zon schijnt al steeds meer, ’s ochtends (en ’s avonds) fluiten de vogeltjes weer en de dagen worden langer; ik heb zin in eten met veel kleurtjes! Ik maakte pas deze heerlijke regenboog springrolls met mango dip. Een aanrader, je kan het eten bij de lunch of als lichte avondmaaltijd. De mango dip maakt het geheel nóg frisser. Kijk hoe mooi het er uit ziet!

  regenboog springrolls met mango dip

  IK KAN HIER ECHT NON-STOP VAN ETEN

  Als ik deze springrolls maak en ik besluit ze als avondeten te nemen, dan kan ik al bij voorbaat zeggen dat dat toch niet gaat gebeuren. Als ik weet dat ze er zijn, dan ga ik ze ook zeker eten. Het is gewoon zo heerlijk fris en met deze dip ook kruidig én zoet. Het is de ultieme combinatie en ook leuk om als hapje op tafel te zetten.

  RAUWE SPRINGROLLS?

  De rijstvellen die ik gebruik kun je gewoon rauw eten, je hoeft het enkel eventjes te weken in wat water. Ik vind het prima om het op deze manier te eten, mocht je dit nou niet vinden dan kun je ze ook nog stomen. Of zelfs frituren, maar dan moeten ze wel echt goed dicht zitten, anders is je olie direct vies.

  regenboog springrolls met mango dip

  Recept Afdrukken
  regenboog springrolls met mango dip
  Prep Tijd 45 minuten
  Porties
  springrolls
  Ingrediënten
  Mango dip
  Prep Tijd 45 minuten
  Porties
  springrolls
  Ingrediënten
  Mango dip
  Instructies
  1. Snijd alle ingrediënten die je wil gebruiken; bosui, komkommer, mango en paprika bijvoorbeeld. Zet alles binnen handbereik. Kook de edamame bonen, ik gebruik de variant die al gedopt is en kook deze zo'n 4 minuten. Zorg ervoor dat de mihoen ook gekookt is volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  2. Week een rijstvel zo'n 40 seconden in lauw/handwarm water. Leg op een iets vochtig aanrecht en vul met wat mihoen, mango, komkommer, paprika, edamame, alfalfa en wortel. Leg de vulling onderaan het ronde vel en begin te rollen, probeer dit zo strak mogelijk te doen. Als je halverwege bent vouw je de buitenkant aan beide kanten naar binnen toe en rol je nog 1 à 2 keer verder. Je hebt nu een springroll!
  Mango dip
  1. Doe alle ingrediënten voor de mango koriander dip in een blender en maak het goed fijn. Als je de saus te dik vind kun je er wat extra water aan toevoegen.
  Deel dit Recept
  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here