roti jackfruit masala
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Jackfruit masala
Aardappel en kouseband
Instructies
Jackfruit masala
  1. Doe de jackfruit uit beide blikken in een vergiet en spoel ongeveer 5 minuten onder stromend water af. Laat een beetje uitlekken en trek nu de stukken uit elkaar. Dit gaat super makkelijk, de jackfruit heeft een draderige textuur.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Als de ui glazig is doe je tomatenpuree erbij en bakt dit ook even mee.
  3. Schep de kerrie masala erbij, bak kort mee en voeg de jackfruit toe. Roer goed door en verkruimel dan de maggi blokjes erboven. Breng verder op smaak met wat zwarte peper. Laat kort bakken, zo’n 4 minuten en schenk daarna het water erbij. Breng aan de kook en laat, met deksel op de pan, zo’n 15 minuten sudderen. Draai na 15 minuten het vuur uit en het is klaar om te serveren.
Aardappel en kouseband
  1. Fruit ui en knoflook aan in wat olie, als de ui glazig oogt voeg je tomatenpuree, kerrie masala en maggi blokjes toe, bak even goed mee.
  2. Doe de in stukken gesneden aardappel erbij, bak even aan en schenk er dan water bij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat de aardappelen garen. De tijdsduur hangt af van hoe groot je de aardappelen hebt gesneden, prik affentoe in de aardappelen, ze moeten nog stevig zijn en niet geheel uit elkaar vallen.
  3. Als de aardappels vrijwel gaar zijn voeg je kousenband toe. Ik neem altijd diepvries kousenband, dit is altijd van goede kwaliteit en je kunt het makkelijk bewaren. Laat de kousenband zo’n 5 minuten mee stoven. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de jackfruit masala met de aardappelen, kousenband en roti plaat.