samosa meets loempia

  665
  views

  Tijdens mijn stage heb ik echt zo gigantisch veel samosa-like gerechtjes gemaakt, dat ik er op den duur helemaal klaar mee was. Pas had ik echter super veel zin in samosa’s met aardappel en spinazie. Vol goede moed begon ik er aan; ik maakte de vulling (lekker!) en ontdooide loempiavellen. Ik maakte 1 perfecte samosa maar ik voelde ook de frustratie weer. Het gaat niet super snel, ik heb het al te vaak gedaan en eerlijk? Loempia’s zijn ook prima dus het recept; samosa meets loempia is geboren. Heerlijke samosa in de vorm van een loempia. Wat fijn!

  samosa meets loempia

  I love snacken!

  Ik ben er gek op om een tafel vol hapjes klaar te maken als er vrienden of familie langskomen. Deze samosa loempia’s zijn daar uitermate voor geschikt. Traditioneel gezien worden samosa’s gefrituurd, maar omdat ik ze toch ook al in loempia-vorm had gemaakt, kon ik ook het recept nog wel verder tweaken; ik maakte deze hapjes in de oven, gelijk een stuk gezonder!

  samosa meets loempia samosa meets loempia

  Recept Afdrukken
  aardappel spinazie samosa
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 40 minuten
  Porties
  stuks
  Ingrediënten
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 40 minuten
  Porties
  stuks
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Doe de aardappelblokjes in een pan met een bodempje water. Breng aan de kook en let er op dat de aardappelblokjes niet aanbakken. Voeg eventueel extra water toe.
  2. Als het water verdampt is en de blokjes goed gaar zijn, voeg je de zonnebloemolie toe en de gesnipperde uien. Bak aan op middelhoog vuur, blijf het geheel omscheppen anders brand het aan.
  3. Voeg knoflookpoeder en kerriepoeder toe. Bak nog even kort mee. Voeg de blokjes spinazie toe en zorg ervoor dat deze, al omscheppend, ontdooien en mengen met de aardappel. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel even kort afkoelen.
  4. Leg een loempiavel met een hoek naar je toe. Schep ongeveer 1 eetlepel van het aardappel-mengsel er op. Rol de loempia strak op, als je in het midden van het vel aangekomen bent, vouw je de punten (links én rechts) naar binnen. Rol de loempia door en maak het laatste stukje vochtig met wat water en plak dicht. Herhaal dit tot je mengsel op is, ik haalde er 20 samosa loempia's uit.
  5. Verwarm de oven voor naar 200 graden. Bestrijk de loempia's met wat zonnebloemolie en verdeel er eventueel wat sesamzaadjes over. Bak in 20 - 30 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  Deel dit Recept

  pin dit recept

  samosa meets loempia

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here