seitan köfte (+ winactie)

Ken je dat? Dat je besluit geen vlees (en vis) meer tot je te nemen en dat er dan ineens dingen zijn die je toch wel mist? Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zoiets simpels als köfte kon missen, maar ik doe het toch echt. Gelukkig heb ik de kans om genoeg te experimenteren met verschillende producten en ingrediënten. Zodoende maakte ik deze seitan köfte. Heerlijk met een groot bord salade, geroosterde groenten en tahini.

seitan köfte (+ winactie)

Zelf vleesvervangers maken

Een aantal jaren geleden zou ik voor gemak gegaan zijn. Ik zou naar de supermarkt gaan en alles wat ik wilde eten gewoon kopen. Vleesvervangers bedoel ik dan dus, want andere dingen maakte ik, ook toen al, graag zelf. Aangezien ik nu zo bezig ben met het zelf maken van vleesvervangers, kreeg ik van Van Beekum Specerijen verschillende vegan (!) kruidenmixen die ik kan gebruiken bij dit proces. Voor deze köfte gebruikte ik dan ook hun heerlijke kruidenmix voor köfte.

seitan köfte (+ winactie) seitan köfte (+ winactie)

Seitan is steeds meer aanwezig bij mij thuis

Ik ben blij dat seitan zo veelzijdig is, je kan eigenlijk alles er ook wel mee maken. Van gehaktballetjes tot hamburgers en van köfte tot geroosterde varkensvlees. Maar dan dus allemaal vega(n). Het experimenteren met tarwegluten is leuk en het is elke keer fijn om erachter te komen dat je wanneer je vegan (of vegetarisch) eet, je eigenlijk niet heel erg veel hoeft te veranderen.

Recept Afdrukken
Seitan köfte
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Köfte
Bouillon
Salade
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Köfte
Bouillon
Salade
Instructies
Köfte
  1. Breng de bouillon aan de kook, draai laag en doe de deksel op de pan.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom. Meng alle natte ingrediënten in een maatbeker.
  3. Schenk de natte ingrediënten bij de droge en roer goed door. Kneed het daarna zo'n 4 minuten met de hand tot een egale en droge massa.
  4. Maak balletjes van het köfte beslag, ik heb er 18 balletjes uit kunnen halen. Zorg dat de bouillon niet borrelt. Houd het vuur laag en voeg de balletjes er aan toe. Als de bouillon te hard borrelt dan zuigen de balletjes zich helemaal vol met vocht en worden ze enigszins rubberachtig.
  5. Laat de balletjes nu zo'n 50 - 60 minuten garen. Schep ze hierna uit de pan, laat even uitlekken en bak de buitenkant bruin en krokant in een koekenpan met een beetje olie.
Salade
  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgette aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op staan en de courgette gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel wat van de ijsberg sla over elk bord, doe hierbij gegrilde courgette, zwarte olijven, pijnboompitjes, geroosterde paprika, wat köfte en tahini en citroensap. Breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout.
Deel dit Recept

seitan köfte (+ winactie)

Win een pakket met mijn favoriete specerijen!

Speciaal voor jullie, mijn lieve lezers, geef ik, in samenwerking met van Beekum Specerijen, een pakket weg met mijn favoriete specerijen. In veel van mijn recepten zie je een aantal specerijen terugkomen die ik veel gebruik, nu kun je dit dus gewoon winnen! Om je een idee te geven van wat er in zit spoor ik je aan om even mijn recepten te bekijken, ik weet zeker dat je direct weet wat je kunt winnen!

Maar wat moet je doen om te winnen? Like de Facebook pagina van Van Beekum Specerijen, like de Nevernotcooking.nl facebook pagina én reageer onder deze post, vertel wat jou favoriete specerijen zijn!

a Rafflecopter giveaway



19 thoughts on “seitan köfte (+ winactie)”

  • Oeh, dit lijkt me super lekker, ik ga het binnenkort maken!!
    Dat pakket met specerijen lijkt me super handig, zeker omdat ik graag jouw recepten gebruik dus als het jouw favoriete specerijen zijn komt dat helemaal goed uit. Mijn favoriete specerijen, die ik in vrijwel elk gerecht gooi, zijn knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder.

  • Wat een lekker recept!! Mijn zwager is eindbaas in het maken van Kofte. Te lekker! Ben dan ook heel benieuwd naar het specerijen pakket. Ik doe graag mee aan de winactie en volg beide Facebookpagina’s

  • Mijn favoriete specerijen zijn peper, zout, kaneel, komijn, currypoeder, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, kurkuma, dille en tijm. Sumak zou ik graag toevoegen, maar eigenlijk is het een gedroogde bes. Wat definieert iets als een specerij?

    • Het is beiden plantaardig maar met kruiden verwijzen we naar groene planten, dus basilicum, peterselie, dragon, etc. deze planten kunnen eigenlijk overal groeien. Specerijen zijn smaakmakers uit een tropisch klimaat. Van de groene planten worden vaak alleen de stelen en het blad gebruikt en bij specerijen ook knoppen, stampers, vruchten en bast 🙂

  • Ik dacht dat ik al geliked op facebook, oopsie niet dus! Dat heb ik nu wel rechtgezet hihi. Ik gebruik heel vaak kippenkruiden op de kip, texmx kruiden in Mexicaanse gerechten, Italiaanse kruiden voor Italiaanse gerechten, peterselie in soepen enzo.. Uhh, paprikapoeder, beetje cayennepeper.. Eigenlijk mix ik vanalles wat.. Heb wel meer dan 20 kruidenpotjes en er gaat in elk gerecht wel iets! X

  • Ik doe graag mee met de winactie. Sinds ik regelmatig een recept maak van jouw site leer ik steeds meer over kruiden. Ik ben dus niet heel bekend met allerlei soorten kruiden. Ik had gisteren een bonenmaaltijd gemaakt maar die was nogal flauw. Daarom zou het kruidenpakket mij goed uitkomen. Ik ben vooral benieuwd naar de vloeibare rookaroma die ik op de site van van Beekum specerijen heb gezien. Laatst chipotle geprobeerd en dat was heerlijk.

  • Ohhhh keuzestress. Ik vind alle specerijen lekker! Maaar mijn allelievelings zijn wel:l z’hatar, komijn, kaneel en vadouvan.

    Ben erg benieuwd naar de kruiden uit dit pakket. Misschien behoren zij dadelijk ook wel tot mijn favoriet!

  • Ik gebruik standaard lavas, knoflook, paprika, kurkuma, korianderblad, gember, chilipeper, bieslook en peterselie in vrijwel alle gerechten. En dat bevalt goed. Ik heb dus vrij veel favorieten. ;o)

  • Leuke actie! Ik ben vooral fan van kurkuma omdat het zo lekker in en super gezond en een mooie gele kleur geeft aan rijst. Maar eigenlijk vind ik alle specerijen fantastisch: zonder de specerijen zijn alle maaltijden wel lekker maar missen ze net dat beetje extra. Ik zou het leuk vinden om het pakket te winnen!

  • Leuke winactie! Ik heb beide facebookpagina’s geliked! Mijn favoriete specerij is toch wel kaneel, maar ook ras el hanout behoord tot één van mijn favorieten!

  • Wat een leuke actie. Mijn favoriete specerij is toch wel gerookt paprika poeder. Lekker over de zoete aardappels of door een bonenschotel. Ook kurkuma en koriandee gebruik ik veel. Mijn favoriete kruid is rozemarijn en basilicum, dat ruikt altijd zo lekker.

  • Ik zou het leuk vinden om te winnen, om wat meer met kruiden te leren koken. Sinds ik jullie website heb ontdekt vind ik dat erg lekker. Vind het vaak nog erg lastig welke kruiden waarbij te gebruiken.

    • Het is altijd even zoeken mbt kruiden en specerijen. Mijn tip; gewoon doen! Als er bepaalde kruiden/specerijen zijn die je lekker vindt, wees dan niet bang om dit te combineren.

  • Yummy köfte, vaak nog lekkerder dan falafel ❤️ Heb zin om dit een keer uit te proberen. En zeer benieuwd naar de specerijen van Van Beekum, zelf nog nooit geprobeerd dus doe zeker mee met de winactie, love new stuff 😋

  • Ik gebruik vaak gerookte paprika, op mijn tosti, op wat gebakken uitjes, maar ook op een stukje kipfilet. En voor gekookte groente of rijst doe ik wat kurkuma in het kookwater. Zodat we gele rijst of bloemkool hebben 🙂

  • Oooh wat nice, ik heb al geen kofte meer gegeten sinds ik vegan eet ..en daarvoor trouwens ook al jaren niet. Dit ga ik zeker uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close