Seitan köfte
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
75minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
75minuten
Ingrediënten
Köfte
Bouillon
Salade
Instructies
Köfte
  1. Breng de bouillon aan de kook, draai laag en doe de deksel op de pan.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom. Meng alle natte ingrediënten in een maatbeker.
  3. Schenk de natte ingrediënten bij de droge en roer goed door. Kneed het daarna zo’n 4 minuten met de hand tot een egale en droge massa.
  4. Maak balletjes van het köfte beslag, ik heb er 18 balletjes uit kunnen halen. Zorg dat de bouillon niet borrelt. Houd het vuur laag en voeg de balletjes er aan toe. Als de bouillon te hard borrelt dan zuigen de balletjes zich helemaal vol met vocht en worden ze enigszins rubberachtig.
  5. Laat de balletjes nu zo’n 50 – 60 minuten garen. Schep ze hierna uit de pan, laat even uitlekken en bak de buitenkant bruin en krokant in een koekenpan met een beetje olie.
Salade
  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgette aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op staan en de courgette gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel wat van de ijsberg sla over elk bord, doe hierbij gegrilde courgette, zwarte olijven, pijnboompitjes, geroosterde paprika, wat köfte en tahini en citroensap. Breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout.