sesam gember tempeh met sperziebonen

Tempeh is een van die dingen waar ik écht gek op ben maar waar ik nauwelijks de moeite voor neem om het klaar te maken. Als ik het dan klaarmaak dan denk ik elke keer weer; “ja, dit ga ik vaker maken!” – maar in de realiteit gebeurt dit nauwelijks. Vandaag deel ik een van mijn favoriete tempeh gerechten met jullie; sesam gember tempeh met sperziebonen (en eventueel) rijst.

sesam gember tempeh met sperziebonen

I love it when it’s crispy!

Tempeh is het allerlekkerst als je het eerst goed krokant bakt en daarna overgiet met een heerlijke saus, de tempeh neemt alle smaken goed op als je het eerst helemaal krokant bakt. Dit is dan ook een van mijn favoriete manieren om tempeh klaar te maken. Daarnaast; als je dat als basis gebruikt, kun je echt eindeloos blijven variëren.

sesam gember tempeh met sperziebonen

Recept Afdrukken
sesam gember tempeh met sperziebonen
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet af en zet apart.
  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tempeh krokant en bruin.
  3. Meng in de tussentijd de ketchup, agave siroop, geraspte gember, sesamolie, 1 eetlepel sesamzaadjes, rijstazijn en bruine suiker.
  4. Als de tempeh aan beide kanten bruin en krokant gebakken is schep je het uit de olie en laat je het even uitlekken op keukenpapier.
  5. Verwijder wat van de olie uit de koekenpan en schenk de saus hierin. Zorg dat het goed borrelt en pruttelt en voeg de tempeh en sperziebonen aan de saus toe. Zorg dat de tempeh aan alle kanten goed bedekt is met de saus. Laat de saus nog 2 minuten inkoken.
  6. Garneer de tempeh en sperziebonen met bosui en de andere eetlepel sesamzaad en serveer met rijst.
Notities

Ik had 2 soorten 'flavoured' sesamzaad, namelijk; smoky (zwart) en knoflook (wit). Ik vond dit super goed erbij passen, maar normaal sesamzaad kan uiteraard ook.

Deel dit Recept


3 thoughts on “sesam gember tempeh met sperziebonen”

  • Vandaag voor het allereerst in mijn leven vegan gegeten en dus voor het eerst tempé gegeten. Ik heb vandaag sesam/gember tempé gegeten met sperziebonen. Wat was dat lekker zeg! Zoveel gegeten dat ik vol zit (en dat zonder vlees) Dit is dus zekers voor herhaling vatbaar!

    • Ja tempeh is echt vet lekker klaar te maken maar je moet er wel wat energie in steken :p als je het gewoon bakt is het echt niet weg te krijgen, het heeft wel wat liefde nodig :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close