spaghetti met artisjokken en tapenade
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Tapenade
Spaghetti
Vegan ‘Parmezaanse kaas’
Instructies
Tapenade
  1. Leeg het potje zongedroogde tomaten in je keukenmachine, ook de olie kan er bij. Voeg de olijven, kappertjes en knoflook toe en hak fijn. Voeg wat extra olijfolie toe als het mengsel te dik is. Blijf fijn hakken tot de tapenade de gewenste dikte heeft. Ik houd van wat grovere tapenade, het hoeft niet helemaal fijn gedraaid te worden. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de tapenade in het potje waar eerder enkel de zongedroogde tomaten in zaten. Je zal zien dat niet alles er nog in past, vul de pot helemaal, draai dicht en zet in de koelkast. De rest gebruiken we voor de spaghetti.
Spaghetti
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe het terug in de pan.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd deze in vieren. Halveer de olijven en doe alles bij de pasta. Schep de tapenade door de spaghetti en roer alles goed door.
  3. Roer ook de rucola door de spaghetti en proef af. Je kunt nog wat peper en zout toevoegen of extra tapenade.
Vegan ‘Parmezaanse kaas’
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Zorg er voor dat deze goed schoon en droog is. Hak dit alles fijn tot een grof poeder ontstaat. Doe deze ‘kaas’ in een schone en droge pot. Je kunt hier best een tijdje mee doen.