tempeh saté

  330
  views

  Eigenlijk dacht ik dat er geen tempeh lekkerder was dan de tempeh in dit gerecht. Oh, was I wrong. Mr. Lover en ik besloten de barbecue aan te gooien en ik maakte tempeh saté en dat was ZO lekker. Ik was er een beetje verbaasd over want ik dacht dat het pas echt lekker was als het eerst lekker krokant gebakken wordt, echter doet de barbecue de tempeh goed want ik denk dat dit mijn nieuwe favoriet is.

  tempeh saté tempeh saté

  Vegan barbecue is awesome!

  Ik ben gek op barbecueën en ik moet toegeven; ik was wat nerveus. Waar ik eerder gek was op kipsaté en spareribs, is dat nu geen optie meer. Ook goed natuurlijk, er zijn honderden (duizenden?) opties en je kan super lekker plantaardig barbecueën. En toch, toch was ik wat nerveus, want wat als ik tempeh helemaal niet lekker vind als het gegrild is? Wat als de marinade te erg verbrand en de tempeh niet eetbaar is? Er waren toch wel wat twijfels over dit gerechtje, maar toen ik nadien mijn tanden in deze tempeh saté zetten waren al mijn zorgen verdwenen.

  tempeh saté tempeh saté

  Recept Afdrukken
  tempeh saté
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Passieve Tijd 2 uur
  Porties
  spiesjes
  Ingrediënten
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Passieve Tijd 2 uur
  Porties
  spiesjes
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Roer de pindakaas los met de ketjap manis en sojasaus. Voeg gember, knoflookpoeder, five spice en zwarte peper toe en roer goed door.
  2. Snijd de tempeh in plakken van ongeveer ¾ centimeter en elk plak vervolgens in drieën. Meng de tempeh met de marinade, dek af en laat ongeveer 2 uur marineren.
  3. Snijd de bosuien in stukken van ongeveer 1½ - 2 centimeter. Dek af en zet weg.
  4. Week wat saté prikkers in water en rijg hieraan de tempeh en bosui. Grill op de barbecue in enkele minuten gaar.
  Deel dit Recept

  pin dit recept

  tempeh saté

  PUR YA

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here