Tofu burgers met kimchi slaw

    389
    views

    Als je mij op Instagram volgt of op Facebook dan heb je mijn kimchi recept al voorbij zien komen op de blog van Mitu. Ik ben zo over deze kimchi te spreken dat ik het echt overal doorheen gooi. Er staat hier dan ook een flinke pot kimchi in de koelkast en deze moet hoe dan ook op. Vandaag deel ik dus een lekker recept voor tofu burgers met kimchi slaw.

    tofu kimchi tofu kimchi

    Wat is kimchi?

    Ik heb al een aantal keren nu de vraag gekregen wat kimchi precies is, dus ik dacht; ik leg het even uit. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht en bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het is qua bereidingswijze te vergelijken met zuurkool, maar de smaken zijn totaal anders.

    tofu kimchi

    Zelf kimchi maken

    Bij de mysterybox kreeg ik van Mitu een aantal ingrediënten en ik had geen idee wat ik er mee moest maken. Tot ik op een dag wakker werd en besloot van de rode kool en knoflook een lekkere kimchi te maken. Ik had dit nog nooit gedaan en vond het wel spannend, mocht je nu wel kimchi willen eten maar het niet zelf willen maken, check dan of je kimchi bij de toko kunt krijgen!

    Ik heb een halve rode kool super fijn gesneden en gemengd met 1 geraspte winterpeen, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel rode peper vlokken, 4 bosuitjes, 2 eetlepels gember (in plakjes) en 3 eetlepels agave siroop. Dit deed ik in een weckpot, heb ik goed stevig aangedrukt en 5 dagen in een donker kastje gezet. Na vijf dagen is de kimchi klaar om te eten, je kunt het in de koelkast nog wel even bewaren. Lekker!

    tofu kimchi

    Tofu burgers mét kimchi

    Ik wilde iets eten met kimchi, maar het is vrij pittig en ik wilde niet helemaal kapot gaan. Na een rondje door de koelkast besloot ik een kimchi slaw te maken en er super lekkere hoisin tofu bij te maken. Oja, alles moest wél op een broodje, want daar had ik zin in. Ik had nooit durven dromen dat dit zó lekke zou zijn. Dit moest ik wel met jullie delen!

    Recept Afdrukken
    Tofu burgers met kimchi slaw
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tofu hierin aan beide kanten krokant. Terwijl de tofu bakt maak je de kimchi slaw.
    2. Meng de vegan mayonaise met de limoensap en roer door de kimchi heen. Rasp de appel en voeg ook dit toe. Schep om.
    3. Doe de hoisin saus in een schaaltje en bestrijk de tofu met wat hoisin. Dit doe je gewoon met een kwast, werkt prima. Geen keukenkwast? Dan kun je een beetje met een lepel over de tofu verspreiden. Doe dit aan beide kanten totdat je een mooie sticky tofu 'burger' hebt.
    4. Snijd de broodjes open en toast deze even in een koekenpan. Gesneden kant naar beneden uiteraard. Beleg de broodjes met wat sla, voeg de komkommer toe en leg hier bovenop de tofu. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes. Verdeel nu de kimchi slaw over alle burgers.
    Notities

    Benodigdheden voor de kimchi: ½ rode kool, 1 winterpeen, 3 tenen knoflook, 4 bosuitjes, 1 eetlepel agave siroop, 150ml water, 2cm verse gember, 1 eetlepel rode peper vlokken, 1 weckpot (schoon/gesteriliseerd)

    1. Snijd de rode kool, winterpeen, knoflook en bosui super fijn. Ik deed het in de foodprocessor om het te raspen (met dat opzetstuk). Dat gaat snel en alles is SUPER fijn.

    2. Schil de gember en maak met een dunschiller dunne plakjes gember.

    3. Meng alle groenten met de gember, voeg de rode peper vlokken, water en agave siroop toe. Pers de knoflook erboven uit. Meng alles goed.

    4. Doe nu alles in de weckpot, sluit af en zet 5 dagen op een donkere plek weg. Ik had het gewoon in mijn keukenkastje staan, dat is helemaal prima. Na 5 dagen kan de kimchi de koelkast in.

    Deel dit Recept

     

    PUR YA

    1 REACTIE

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here