Tofu burgers met kimchi slaw
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tofu hierin aan beide kanten krokant. Terwijl de tofu bakt maak je de kimchi slaw.
  2. Meng de vegan mayonaise met de limoensap en roer door de kimchi heen. Rasp de appel en voeg ook dit toe. Schep om.
  3. Doe de hoisin saus in een schaaltje en bestrijk de tofu met wat hoisin. Dit doe je gewoon met een kwast, werkt prima. Geen keukenkwast? Dan kun je een beetje met een lepel over de tofu verspreiden. Doe dit aan beide kanten totdat je een mooie sticky tofu ‘burger’ hebt.
  4. Snijd de broodjes open en toast deze even in een koekenpan. Gesneden kant naar beneden uiteraard. Beleg de broodjes met wat sla, voeg de komkommer toe en leg hier bovenop de tofu. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes. Verdeel nu de kimchi slaw over alle burgers.
Notities

Benodigdheden voor de kimchi: ½ rode kool, 1 winterpeen, 3 tenen knoflook, 4 bosuitjes, 1 eetlepel agave siroop, 150ml water, 2cm verse gember, 1 eetlepel rode peper vlokken, 1 weckpot (schoon/gesteriliseerd)

  1. Snijd de rode kool, winterpeen, knoflook en bosui super fijn. Ik deed het in de foodprocessor om het te raspen (met dat opzetstuk). Dat gaat snel en alles is SUPER fijn.

  2. Schil de gember en maak met een dunschiller dunne plakjes gember.

  3. Meng alle groenten met de gember, voeg de rode peper vlokken, water en agave siroop toe. Pers de knoflook erboven uit. Meng alles goed.

  4. Doe nu alles in de weckpot, sluit af en zet 5 dagen op een donkere plek weg. Ik had het gewoon in mijn keukenkastje staan, dat is helemaal prima. Na 5 dagen kan de kimchi de koelkast in.