tofu en veggie gyoza’s

    416
    views

    Altijd als ik sushi eet dan wil ik gyoza, helaas is er vaak alleen maar gyoza met kip. Dus tsja, dan moet je het zelf maar maken. Na wat research besloot ik dat ik tofu en veggie gyoza wilde maken. Ik moet zeggen; freestylen is mijn ding. Nadat ik had bekeken wat er zoal in de koelkast te vinden was ben ik er maar mee aan de slag gegaan. De ingrediënten koos ik willekeurig en uiteindelijk was de uitkomst subliem!

    tofu en veggie gyoza's

    Tofu is always the answer

    Het schijnt dat tempeh ook prima te eten is als je het stoomt, toch was ik wat huiverig en koos ik toch voor tofu. I played it kinda safe. Als je meer bite wil dan kun je er altijd voor kiezen om tempeh te gebruiken in dit recept, dat moet ook haast wel goed zijn.

    Anyhow – tofu is voor mij altijd perfect. Als ik even niet weet wat ik wil eten; tofu. Als ik een kater heb; tofu. Tijd voor een lekkere snack? Krokante tofu met een beetje zeezout. Ik krijg er geen genoeg van en tsja, het is ook gezond dus waarom zou ik het niet doen.

    tofu en veggie gyoza's

    Recept Afdrukken
    tofu en veggie gyoza
    Prep Tijd 60 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    gyoza's
    Ingrediënten
    Prep Tijd 60 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    gyoza's
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Maal de winterpeen, champignons en bosui fijn in een foodprocessor. Schep uit de foodprocessor en in een beslagkom.
    2. Verkruimel de tofu boven het mengsel en voeg de sojasaus, five spice, knoflook en wat zwarte peper toe. Meng het geheel goed en doe de tuinerwtjes erbij.
    3. Pak een bakje water en haal de gyoza vellen uit de verpakking. Maak de randen van een velletje nat, verdeel een eetlepel van het mengsel eroverheen en vouw de gyoza dicht. Je kunt het velletje plooien aan 1 kant en dan stevig dichtduwen maar je kunt het ook gewoon dubbelvouwen.
    4. Strooi wat aardappelzetmeel op een bord. Plaats de gyoza's met de platte onderkant op het bord. Dan plakken ze niet aan je bord vast.
    5. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de gyoza tot de onderkant krokant en goudbruin is. Schenk een heel klein beetje water erbij (pas op het spettert enorm!) en de een deksel op de pan. Laat zo'n 5 - 10 minuten op laag vuur garen. Let op dat het water niet verdampt, dan verbrande je gyoza's.
    6. Je kunt de gyoza's nu serveren met een dipsaus. Ik gebruik graag hoisin of sojasaus.
    Deel dit Recept

    tofu en veggie gyoza's

     

    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here