tofu met kouseband en kerrie

Het was de bedoeling dat ik een heerlijk rustige vegan challenge zou hebben, vol met super lekker eten, alle vleesvervangers die ik maar wil en vooral; geld om heel veel boodschappen te doen. Helaas mag dat nu even niet zo zijn dus ik doe gedwongen een budget vegan challenge. Niet de hele maand, tot het volgende geld er weer is. Momenteel leef ik dus uit de vriezer, maar eerlijk? Zelfs daar weet ik een feestje van te maken. Neem nu deze tofu met kouseband en kerrie; ik zou dit niet zo snel gemaakt hebben want in mijn herinnering was gestoofde tofu niet zo lekker. Maar wow – dit gerecht maakte me intens vrolijk!

Tofu is bae

Ik heb het al eens gehad over de eerste keer dat ik tofu at, dit was niet geheel succesvol. Ik was bij een Indische vriend over de vloer en zijn vader had soep gemaakt. Soep maakt me altijd wel blij en deze soep was ook echt prima, alleen er zat super zompige tofu in. De structuur maakte me bijna aan het kokhalzen (lekker verhaal) en ik besloot op dat moment dat ik echt geen tofu meer hoefde. Jaren later (nu dus) ben ik een groot fan van tofu. Ik durfde het dus zelfs aan om het te stoven in deze saus met kouseband en kerrie. Wat een daredevil ben ik ook. Ik bakte de tofu (uiteraard) eerst wel krokant, ik wilde namelijk wél de kerriesmaak, maar niet de zompige gewaarwording die me jaren geleden zo verdrietig maakte.


Recept Afdrukken
tofu met kouseband en kerrie
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tofu hierin goudbruin en krokant. Schep uit de pan en breng op smaak met wat peper en zout.
  2. Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit een klein beetje olie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot het lekker geurt.
  3. Voeg de kerrie masala en tomatenpuree toe en roer goed om. Verkruimel de maggi blokjes erbij en voeg water toe. Breng aan de kook.
  4. Doe de bevroren kouseband erbij en kook tot deze gaar is. Is je saus te dun? Maak dan 1 eetlepel maizena aan met 2 eetlepels water en schep een beetje erbij. Roer door en kijk of de saus nu wel de gewenste dikte heeft.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg nu de tofu toe. Laat kort even meewarmen en serveer met de rijst.
Notities

Ik had nog wat pickled veggies over van toen ik deze burgers maakte en besloot ze erbij te eten. Je kunt het uiteraard ook gewoon weg laten.

Deel dit Recept


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close