Tofu ricotta ravioli met gegrilde courgette

    343
    views

    Terwijl ik bezig was met het filmen van mijn What I eat in a Day kreeg ik het idee om super lekkere én makkelijke tofu ricotta ravioli te maken. Ik speelde al langer met het idee, maar het had nog niet echt vorm. Nu ineens wel, alles viel op zijn plaats! I couldn’t be more happy! 

    tofu ricotta

    “Hoe maak je nu weer ricotta van tofu?”

    Er zijn altijd mensen die het allemaal totaal niet begrijpen, haha. Ik maakte eerder altijd graag lasagne met ricotta of een lekkere pasta met ricotta in de saus, maar een vegan ricotta heb ik nog niet gevonden en na wat speurwerk bleek dat ik het dus best met tofu kon maken. Uiteraard smaakt het niet exact als ricotta maar de structuur is hetzelfde en het werkt perfect in deze ravioli. Het maakte mij in elk geval heel erg blij, ik hoop dat het jou ook blij maakt.

    tofu ricotta tofu ricotta

    Een beetje freestylen

    Uiteraard had ik mezelf enorm kunnen uitsloven en zelf een deeg kunnen maken en dat soort ongein, maar ik wil op mijn website mensen laten zien dat het niet super moeilijk is om lekker vegan te koken. Het moet wel toegankelijk blijven en op deze manier is het super toegankelijk. Ik heb namelijk in plaats van pastadeeg, kant en klare wonton vellen gebruikt. Deze koop je bij de toko en het ligt in de diepvries. Het is relatief goedkoop, rond de €2,50 voor meer dan 100 vellen, dus je kan er eventjes mee vooruit.

    Alles is beter met lekker veel saus!

    Ik wilde de ravioli eerst in een romige saus serveren, maar ik besloot voor tomatensaus te gaan. De meest simpele tomatensaus die ik OOIT gemaakt heb, maar dat maakte het niet minder lekker. Met maar een paar ingrediënten kun je een heerlijke saus maken en ik maakte daar ditmaal dankbaar gebruik van. De saus past perfect bij de romige ravioli vulling, ik kan het iedereen aanraden dit eens te maken, het is zo lekker. Wees niet bang om buiten je comfortzone te stappen!

    Recept Afdrukken
    Tofu ricotta ravioli met gegrilde courgette
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Tofu ricotta ravioli
    Tomatensaus met gegrilde courgette
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Tofu ricotta ravioli
    Tomatensaus met gegrilde courgette
    Instructies
    Tofu ricotta ravioli
    1. Doe de tofu, citroensap, edelgist vlokken, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper in een food processor. Maal tot een enigszins korrelige substantie ontstaat.
    2. Schep de tofu ricotta uit de foodprocessor. Breng een pan met ruim water aan de kook.
    3. Neem 1 wontonvel en schep hier ongeveer ¾ eetlepel tofu ricotta op. Bevochtig de randen met wat water en leg er nog een wontonvel bovenop. Zorg ervoor dat er geen lucht in de ravioli's zit, dan kunnen ze barsten tijdens het koken.
    4. Kook de ravioli ongeveer 3 - 4 minuten. Als deze gaar is komt hij boven drijven in de pan en kun je hem er uit scheppen.
    Tomatensaus met gegrilde courgette
    1. Grill de in plakken gesneden courgette aan beide kanten gaar. Bestrooi met peper en zout.
    2. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hier in de ui en zongedroogde tomaten.
    3. Voeg de tomatenblokjes toe, roer om en voeg Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en roer affentoe om.
    4. Breng de saus op smaak met peper, zout en balsamico azijn. Laat in totaal zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste de grilde courgette toe.
    5. Serveer de ravioli met de saus en garneer eventueel met nog wat overgebleven tofu ricotta.
    Deel dit Recept

    tofu ricotta

     

    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here