tofu scramble

Ontbijten is mijn ding niet zo. Ergens wel een beetje vreemd toch? Ik ben zo gek op eten maar ontbijten schiet er vaak bij in. Als ik (op een zeldzaam moment) wel eens ontbijt, dan moet wil ik wel dat het super lekker is. Speciaal voor die zeldzame momenten heb ik tofu scramble. Het klinkt heel eenvoudig, maar de smaak is werelds!

tofu scramble

Een goed recept voor tofu scramble is cruciaal

Soms heb je geen zin om te koken en dan is een simpel recept enorm fijn om te hebben. Je hakt wat groenten, verkruimeld tofu erbij en daarna breng je het op smaak met een fijne combinatie van sauzen en specerijen. Hoe goed is de combinatie mosterd, sojasaus, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder? Ik zal je vertellen hoe goed het is; mega goed! 

tofu scramble

Recept Afdrukken
tofu scramble
Maaltijd Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en champignons.
  2. Als de ui en champignons gaar en zacht zijn verkruimel je de tofu boven de pan. Draai het vuur hoger en laat enkele minuten bakken. Schep het affentoe om.
  3. Meng de sojasaus, mosterd, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en kurkuma met elkaar. Schep dit door de tofu scramble en warm nog even door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  4. Schep de rucola of bladspinazie door de tofu scramble heen en serveer met brood/rijst/tortilla/etc.
Notities

Ik serveer tofu scramble op verschillende manieren, op de foto's hierboven serveer ik het met avocado (met peper en zout) en een tortilla wrap. Je kunt dit ook serveren met geroosterd brood, rijst of quinoa.

Deel dit Recept

 

 1 thought on “tofu scramble”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close