Tofu tikka masala

    646
    views

    Toen ik nog vlees at was ik altijd gek op kip tikka masala. Nu ik alle dierlijke producten heb verruild voor plantaardige varianten, is het soms wat lastig om toch die craving voor een bepaald gerecht te stillen. Nu had ik een blok tofu in de koelkast en bedacht ik me dat ik ook best tofu tikka masala kan maken. Het was een succes en daarom deel ik het met jullie. 

    Tofu tikka masala

    Tikka masala is liefde

    Elke keer als ik tikka masala at dan werd ik intens gelukkig, zeg nu zelf; Nederlands eten is echt een beetje saai en als je daarmee opgegroeid bent, dan zijn dat soort gerechten ultiem. Het warmt je op van binnen uit, alle heerlijke kruiden en specerijen geven het gerecht een gigantische lading smaak. Dat is wat me blij maakt, zoveel verschillende smaken in een gerecht.

    Tofu tikka masala Tofu tikka masala

    Tofu marineren in yoghurt

    Eerder gooide ik altijd kip in de marinade met yoghurt, nu doe ik dat niet meer, ik gebruik gewoon tofu. Die ik eerst even goed heb uitgeperst, er moet zoveel mogelijk vocht uit zodat de tofu alle smaken goed op kan nemen. Het voelt een beetje raar om tofu te marineren in yoghurt, maar ik beloof je echt dat het heel erg lekker gaat worden!

    Tofu tikka masala

    Recept Afdrukken
    Tofu tikka masala
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Tofu
    Saus
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Tofu
    Saus
    Instructies
    1. Meng alle ingrediënten voor de tofu marinade met elkaar. Laat de tofu minimaal 30 minuten hier in marineren.
    2. Maak de saus door wat kokosolie te verwarmen in een koekenpan. Voeg de gember, knoflook en ui hier aan toe. Fruit tot alles lekker geurt. Voeg de chilipeper toe en schep de tomatenpuree er bij. Laat even mee bakken. Voeg alle specerijen toe, bak kort mee en schenk dan de gezeefde tomaten en kokosmelk erbij. Laat zo'n 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste de gekookte kikkererwten toe en warm even mee.
    3. Verwarm de oven voor naar 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rijg de tofu blokjes voorzichtig aan satéprikkers. Leg de stokjes met tofu op de bakplaat en gaar 10 minuten in de oven, draai halverwege zodat de tofu aan alle kanten mooi gegaard is.
    4. Serveer de tofu tikka masala met rijst, naanbrood en verse koriander.
    Deel dit Recept

    Tofu tikka masala

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here