Tofu tikka masala
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Tofu
Saus
Overig
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de tofu marinade met elkaar. Laat de tofu minimaal 30 minuten hier in marineren.
  2. Maak de saus door wat kokosolie te verwarmen in een koekenpan. Voeg de gember, knoflook en ui hier aan toe. Fruit tot alles lekker geurt. Voeg de chilipeper toe en schep de tomatenpuree er bij. Laat even mee bakken. Voeg alle specerijen toe, bak kort mee en schenk dan de gezeefde tomaten en kokosmelk erbij. Laat zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste de gekookte kikkererwten toe en warm even mee.
  3. Verwarm de oven voor naar 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rijg de tofu blokjes voorzichtig aan satéprikkers. Leg de stokjes met tofu op de bakplaat en gaar 10 minuten in de oven, draai halverwege zodat de tofu aan alle kanten mooi gegaard is.
  4. Serveer de tofu tikka masala met rijst, naanbrood en verse koriander.