tomaten basilicum soep

    46
    views

    Soep is zó fijn. Op koude winterse dagen eet ik het liefste niets anders dan soep. Het warmt zo heerlijk op en je kan zo enorm veel variëren met je soepen.

    Ik was op zoek naar een budget manier om een grote pan soep te maken voor zo min mogelijk geld. Handig als je het niet zo breed hebt (invriezen maar) of wanneer je aan het einde van je geld een stukje maand over hebt.

    Je kan deze soep uiteraard zo fancy maken als je zelf wil, deze variant is heel erg basic. Room en verse basilicum toevoegen is optioneel, voor een wat meer gevulde soep kun je soepballetjes en vermicelli toevoegen (een grote favoriet hier). Je ziet al: je kan alle kanten uit met deze soep. Ik deel nu de basis met jullie.

     

    Recept Afdrukken
    tomaten basilicum soep
    Maaltijd Soep, Voorgerecht
    Keuken Wereldkeuken
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    liter
    Ingrediënten
    Maaltijd Soep, Voorgerecht
    Keuken Wereldkeuken
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    liter
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie.
    2. Schep de tomatenpuree door de ui en knoflook en fruit kort mee. Voeg de tomatenblokjes of gepelde tomaten toe. Laat even mee pruttelen en verkruimel de bouillon blokjes erbij, schep de gedroogde basilicum erdoor en voeg water toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje koken.
    3. Pureer met een staafmixer de soep glad en breng aan de kook. Proef of de soep goed op smaak is en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Of misschien extra gedroogde basilicum. Als de soep te dik is kun je wat extra vocht toevoegen. Is je soep te dun? Breng dan aan de kook en laat het even inkoken.
    Deel dit Recept

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here