tomatenrisotto

    171
    views

    Er zijn van die dagen dat ik gewoon echt risotto moet eten. Volgens Masterchef Australia de ware “death dish”, maar eerlijk? Het is niet zo heel moeilijk, zolang je gewoon erop blijft focussen en super goede ingrediënten gebruikt dan komt het altijd wel goed. Deze tomatenrisotto is een van mijn persoonlijke favorieten, ik zet het dan ook graag op tafel.

    Zomerse gerechten

    In de zomer eet ik graag deze risotto. Lekker op het balkon met een heerlijk glas koude witte wijn, wat knapperig brood en een salade on the side. Ik geniet van het goede leven. Je kunt deze risotto eventueel ook serveren met heerlijke buffel mozzarella of burrata – succes gegarandeerd! Of schep er nog wat groene pesto door. Ultiem!

    Recept Afdrukken
    tomatenrisotto
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Keuken Italiaans
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Keuken Italiaans
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Fruit de sjalotten in wat olijfolie tot ze mooi glazig zijn, knijp het teentje knoflook uit boven de pan en fruit kort mee.
    2. Bak de risotto rijst mee tot deze glazig oogt en blus af met de witte wijn.
    3. Als de alcohol verdampt is voeg je het blik tomatenblokjes toe, even lekker laten pruttelen.
    4. Schenk uit de maatbeker steeds een beetje bouillon bij de rijst en blijf dit herhalen als de bouillon door de rijst is opgenomen. Blijf continu goed roeren. Na ongeveer 20-25 minuten is de rijst gaar.
    5. Neem de pan van het vuur, breng op smaak met versgemalen peper en rasp er flink wat parmezaanse kaas boven, goed omroeren en serveren met rucola (eventueel aanmaken met wat olijfolie) en pijnboompitten.
    Notities

    Je kunt ook een fijngesneden pepertje toevoegen of deze vervangen door wat sambal. Bak dit mee met de sjalotten.

    Deel dit Recept
    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here