Vegan hotwings (van bloemkool)

    1562
    views

    Op zondagen  doe ik graag niks. Het enige dat ik graag doe op zondag is series kijken en daarbij lekker snacken. Nu had ik op zondag ineens inspiratie en maakte ik vegan hotwings van bloemkool. Het was enorm lekker en ik heb er intens van genoten terwijl ik lekker op bed hing.

    Vegan hotwings

    Vegan hotwings

    Bloemkool is niet mijn favoriete groente. Als ik het vroeger at, dan het liefste met kaassaus of in een curry. Mijn Lief is echter GEK op bloemkool en daardoor is het vaak in huis. Een hele bloemkool eet hij alleen nooit op dus ik probeer creatief te zijn met de restjes; ik snijd ze fijn en maak mijn eigen soepgroenten door prei, wortel en selderij toe te voegen of ik maak er dus vegan hotwings van.

    Vegan hotwings Vegan hotwings

    Google als inspiratie

    Heel regelmatig type ik wat random ingrediënten in op google en voeg daar ‘vegan’ aan toe. Je kan eindeloos scrollen langs allerlei heerlijke recepten. Ik herinnerde me een recept voor bloemkool wings maar ik besloot het te freestylen, ‘cause that’s how I roll.

    Intens gelukkig was ik met deze vegan hotwings, ze zijn lekker knapperig van buiten, zacht van binnen en zitten bomvol smaak. En, zelfs voor als je bloemkool niet zo lekker vindt, is dit echt geweldig om te eten. Je kunt ze zo pittig maken als je zelf wil, maar je kunt er ook voor kiezen om ze lekker smokey en sticky te maken. Do whatever you want!

    Recept Afdrukken
    Vegan hotwings (van bloemkool)
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor naar 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de bloem met komijn, koriander, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Voeg water toe en roer er een glad beslagje van.
    3. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, laat het overtollige beslag er af druipen en leg op de bakplaat. Herhaal dit voor alle bloemkoolroosjes.
    4. Bak de bloemkool wings 12 minuten, keer ze op en bak nogmaals 12 minuten.
    5. Smelt wat boter in een pan en voeg de chilisaus en sriracha saus toe. Roer goed door.
    6. Doe de bloemkool wings in de pan met het boter-mengsel en hussel goed om. Verspreid ze hierna wederom over de bakplaat en bak nog 25 minuten in de oven. Hussel halverwege even om.
    Deel dit Recept

     

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here