Vegan lahmacun

  1225
  views

  Ik ga eerlijk zijn, dit recept is heel makkelijk, het enige dat je klaar moet maken is de vegan kebab. Zeg nu zelf, vegan lahmacun is iets dat je elke dag wel zou willen eten en daarom is het fijn als het lekker en makkelijk is. 

  Vegan lahmacun

  Ik hield niet zo van kebab

  Voordat ik besloot vegan te eten at ik eigenlijk al geen kebab, het was mijn ding niet. De keren dat ik het at, moest ik het altijd bekopen met buikpijn. Het was niet zo lekker dat ik die buikpijn ervoor over had, dus ik at het gewoon niet. Nu ik eigenlijk overal vegan varianten van kan maken, kan ik ook kebab maken die ik wél lekker vind en waar ik geen buikpijn van krijg. Win!

  De Turkse pizza van Albert Heijn

  Niet zo lang terug stond vegan Nederland op zijn (haar?) kop. Bij de Albert Heijn kun je in de diepvries nu vegan Turkse pizza’s halen. Iedereen rende naar de winkel en de reacties waren lovend. Nu wil het, dat de Albert Heijn bij mij om de hoek, officieel het kleinste vega(n) assortiment ooit heeft. Dus toen ik pas bij een Albert Heijn was die wél een uitgebreid assortiment had, nam ik het direct mee. Ik had al tijden zin in een Turkse pizza. Het was nog even twijfelen, ga ik voor Turkse pizza met vegan kaas, of haal ik vegan shoarma? Beiden werden het niet, ik ging wéér aan de slag met TVP en maakte er zelf hartstikke lekkere vegan kebab mee.

  Recept Afdrukken
  Vegan lahmacun
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 20 minuten
  Porties
  Pizza's
  Ingrediënten
  Turkse pizza + toppings
  Vegan kebab
  Kebab kruiden
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 20 minuten
  Porties
  Pizza's
  Ingrediënten
  Turkse pizza + toppings
  Vegan kebab
  Kebab kruiden
  Instructies
  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon (behalve de TVP Beef) in een pan en breng aan de kook. Als het kookt voeg je de TVP beef toe. Ik laat dit op laag vuur koken tot de beef helemaal zacht is. Giet af en dep droog.
  2. Meng alle specerijen voor de kebab kruidenmix. Als je van lekker kruidig eten houd dan kun je dit alles gebruiken, maar je kunt ook naar smaak toevoegen.
  3. Doe de zonnebloemolie in een schaal en roer de kebab kruiden hierdoor. Voeg de TVP beef hier aan toe. Roer goed om.
  4. Verwarm een koekenpan en bak de TVP kebab bruin en knapperig. Indien nodig kun je wat extra zonnebloemolie toevoegen.
  5. Top de pizza met de kebab, tomaten, komkommer, olijven, knofloksaus en sriracha.
  Deel dit Recept

  Vegan lahmacun Vegan lahmacun

  PUR YA

  4 REACTIES

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here