vegan pad thai met kipstukcjes
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Pad thai
Saus
Instructies
  1. Kook de rijst noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Roer er eventueel wat olie doorheen, dit voorkomt dat de noodles aan elkaar plakken.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin de kipstukcjes krokant. Voeg de gesneden bosui, knoflook en rode/gele/groene peper toe. Wok op middelhoog vuur tot de knoflook begint te geuren. Schep uit de pan en zet even apart.
  3. Voeg eventueel wat extra olie toe. Laat even goed warm worden en voeg de sperziebonen toe, wok op middelhoog vuur zo’n 2 minuten. Doe hierna de rode paprika erbij, wok kort mee en voeg vervolgens de rode ui toe. Als dit allemaal gaar is, schep je de linten van winterpeen erdoorheen. Warm nog even goed door. De groenten moeten knapperig blijven maar zeker niet rauw zijn.
  4. Schep alle groenten uit de pan en voeg de ingrediënten voor de saus toe. Roer door en als de saus begint te borrelen doe je de rijstnoodles erbij. Schep goed om.
  5. Voeg nu alle groenten en de kipstukcjes weer toe, schep goed door elkaar. Voeg de taugé en koriander toe en meng goed.
  6. Verdeel de noodles over twee borden, garneer met de ongezouten pinda’s, limoen partjes en eventueel meer koriander.