vegan pasta puttanesca + review

    204
    views

    Het vleesvervanger aanbod wordt steeds ruimer. Je kan in alle soorten en maten vleesvervangers halen. Wat denk je van geroosterde een, gans of varken? Gewoon in de diepvries bij de toko! Er is namaak biefstuk, kip en gehakt; in gedroogde vorm (bij de toko en natuurwinkel), vers (in de supermarkt koelvakken) en wederom in de diepvries. Alleen eerlijk? Er worden een stuk minder visvervangers aangeboden. Vandaag deel ik een recept voor vegan pasta puttanesca met Lord of Tofu tonijn.

    En wat vind ik van deze tonijn vervanger?

    Ik was excited, want ik mis tonijn. Ik weet wel dat er vervangers bestaan, maar daar zit vaak eiwit in. Eerst las ik wat over deze ‘tonijn’ en ik kom er al vlot achter dat deze vervanger de Vegan Innovation Award 2016 heeft gewonnen. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Voor €1,95 koop je 110 gram van deze tonijn-vervanger. Een prima prijs, voor echte tonijn mét een keurmerk (en alsnog incl. dierenleed) betaal je naar verhouding evenveel.

    De verpakking is compact en minimalistisch. Op de achterkant staan de ingrediënten en via de voorkant kun je het product zien. Het enige wat ik me afvroeg was; “hoe zal de structuur zijn?” – ik dacht dat het ongeveer de structuur zou hebben van ingeblikte tonijn, maar doordat het vacuüm verpakt was, leek het een vaste massa.

    Bij het openmaken van de verpakking merk ik al snel dat het inderdaad een vaste massa is en dat het geen ‘flakes’ zijn – jammer, maar gelukkig kun je het makkelijk afbrokkelen en lijkt het dan wel op flakes. Een tip: ruik er niet aan want het ruikt behoorlijk zurig. Ik heb zo het vermoeden dat dit komt door de tomatenpuree die er in verwerkt is. Ik proefde de ‘tonijn’ voordat ik het verder ging verwerken. In eerste instantie was de smaak wat vlak maar de nasmaak was duidelijk tonijn. Ik zou dit echter niet in een tonijnsalade verwerken maar in het pasta gerecht dat ik hieronder deel, kan het prima en kan het tonijn super goed vervangen.

     

    Pasta puttanesca

    Voordat ik vegetarisch ging eten was pasta puttanesca een van mijn go-to maaltijden. Het staat snel op tafel, is lekker, makkelijk en je kan er grote hoeveelheden van maken, uitermate geschikt dus als je bezoek krijgt. Ik maakte de pasta eerder al eens zonder tonijn, helaas miste er toch echt iets zo zonder tonijn. Gelukkig kan ik nu dit recept voor vegan pasta puttanesca met jullie delen, mijn favoriete pasta recept ooit! Deze pasta is zo echt al heel erg lekker maar met vegan Parmezaan erbij is het nóg beter.

    Recept Afdrukken
    vegan pasta puttanesca
    Prep Tijd 5 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 5 minuten
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking en giet daarna af.
    2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot het lekker geurt. Voeg de verkruimelde Lord of Tofu tonijn toe en bak enkele minuten mee.
    3. Schep het gerookte paprikapoeder en de rode peper vlokken er bij en fruit even mee. Doe het hele blik tomatenblokjes er bij en roer door. Als de saus kookt voeg je de pot zwarte olijven toe.
    4. Laat enkele minuten koken en breng daarna op smaak met peper en zout. Roer op het laatste moment de peterselie er door. Meng de saus en de pasta en serveer eventueel met vegan Parmezaanse 'kaas', pijnboompitjes en basilicum.
    Deel dit Recept

    Pin dit recept

    vegan pasta puttanesca + review

    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here