vegan saoto soep

Ik kan met enige zekerheid zeggen dat saoto soep de favoriete maaltijd is van Mr. Lover – echter eet hij dit altijd met kip. Ik wil, als ik het maak, het ook lekker mee kunnen eten want ik ben er net zo gek op als hij. Dus ik besloot een vegan saoto soep te maken. Heerlijk kruidige bouillon met krokante tofu en allerlei toppings.

vegan saoto soep

VEGAN SAOTO SOEP VS. NON-VEGAN SAOTO

Er is qua bereiding helemaal niet veel anders, afgezien van het feit dat ik, bij deze soep, de kippenbout niet meekook in de bouillon. Daarnaast laat ik ook een gekookt ei weg. Het is echt heel simpel om deze soep vegan te maken, gelukkig maar – dan kan ik deze soep alsnog lekker mee blijven eten. Het leuke van saoto vind ik sowieso al dat je zelf kunt bepalen welke topping je er bij doet. Als je van pittig eten houd dan kun je er nog peper ketjap bij doen. Wil je er een gekookt ei bij? Lekker doen!

vegan saoto soep

EN ALS JE NU EEN NIET VEGA(N) VARIANT WIL?

Dan heb ik nog meer recepten voor je! Er zit zelfs een snelle variant bij met kant-en-klaar bouillon. Een beetje cheaten maar soms is dat toch eigenlijk ook wel lekker? Dit is het recept dat ik eerder altijd maakte, maar je kunt er ook voor kiezen de bouillon uit dit vegan recept te gebruiken en daar dan kippenbouten aan toe te voegen.

vegan saoto soep

Recept Afdrukken
vegan saoto soep
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bouillon
Toppings
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bouillon
Toppings
Instructies
Bouillon
  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en breng aan de kook. Na een uur zal er al flink smaak aan zitten, ik kies er echter voor het zo'n 4 uur aan de kook te houden. Uiteraard met deksel op de pan.
  2. Zeef de bouillon over in een schone pan en proef. Breng eventueel op smaak met extra maggi blokjes of zet de bouillon op het vuur, breng aan de kook en laat inkoken. Hoe verder je de bouillon inkookt, hoe heftiger de smaak word.
Vermicelli mix
  1. Verhit de zonnebloemolie in een wok en frituur hierin de soe-oen (glas noodles). Ze worden hierdoor dikker en krokant. Dit is met 5 seconden klaar, je ziet het direct. Als het stopt met sissen kun je ze direct uit de olie scheppen en uit laten lekker in een vergiet. Doe de olie niet weg, je hebt het zo nog nodig!
  2. Als de soe-oen goed is uitgelekt kun je ze met je handen wat fijner maken. Meng het daarna met de mini friet (chips) en gefrituurde uitjes. Je kunt deze mix ziploc zakjes bewaren of in een trommel die je goed af kunt sluiten. Ik maak altijd extra veel, dan heb ik alvast een voorraadje.
Toppings
  1. Snijd de tofu in blokjes van 1cmx1cm. Zorg dat de zonnebloemolie in de wok nog goed warm is en frituur de tofu hierin helemaal krokant en goudgeel.
  2. Snijd de spitskool in fijne reepjes, was de taugé en hak de selderij fijn. Serveer alles in bakjes zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij/zij in de saoto wil.
Deel dit Recept
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close