Vegan volkoren calzone

    271
    views

    Ik had zin om een lekker deeg te kneden dus ik besloot een heerlijke vegan volkoren calzone te maken. Mijn recept voor de bodem die ik heb gebruikt staat hier al. Voor dit recept heb ik enkel de bloem vervangen door volkoren bloem, hierdoor was de pizza nóg vullender dan hij (zij?) normaal al is.

    Vegan volkoren calzone

    Raid that fridge!

    Als ik pizza maak dan haal ik nooit van tevoren bepaalde toppings. Nee, ik kies er altijd voor om op het moment zelf de koelkast in te duiken. In mijn koelkast kun je van alles vinden. Een lekkere pizza maken is voor mij dan ook geen probleem.

    Pizza is veelzijdig en je kunt alle kanten op en allerlei soorten pizza maken. Ik  maakte in dit geval een pizza met al mijn favorieten; champignons, olijven, paprika, ui, zongedroogde tomaten tapenade en vegan kaas. Lekker!

    Vegan volkoren calzone Vegan volkoren calzone

    Recept Afdrukken
    Vegan volkoren calzone
    Prep Tijd 20 minute
    Kook Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 45 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Prep Tijd 20 minute
    Kook Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 45 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor naar 220 graden.
    2. Rol, na het rijzen, het deeg uit in een cirkel van zo'n ½ centimeter dik. Bespeer met de tomaten tapenade.
    3. Leg de gesneden groenten aan 1 kant van de pizza. Verdeel geraspte kaas er over en wat peper, zout en oregano. Vouw de pizza dicht en druk de randen goed dicht. Dit kan met een vorm of door het goed stevig aan te duwen.
    4. Leg op een met bakplaat met bakpapier en bak in 20 minuten gaar.
    Deel dit Recept

    Vegan volkoren calzone

     

    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here