vegan wellington

    197
    views

    Ik wilde enorm graag een vegan hoofdgerecht maken voor de kerstdagen. Ik vind dat de focus teveel op vlees ligt en wil toch laten zien dat er ook andere dingen zijn. Echter was het ‘ineens’ heel lastig voor me om een hoofdgerecht te bedenken dat volledig vegan is. Normaal kook ik (onbewust) best vaak vegan, waarom is dat nu zo lastig?

    vegan wellington

    Vegan wellington is where it’s at!

    Ik besloot een vegan wellington te maken en heb me eerst nog een hele tijd afgevraagd of er überhaupt makkelijk aan vegan bladerdeeg te komen is. Uiteraard is het niet zo heel lastig want de Albert Heijn heeft, van hun huismerk, verse bladerdeeg die helemaal vegan is. Hoe tof is dat? Ik heb wel tien rondjes gelopen door de winkel voordat ik het vond. Het ligt, uiteraard, gewoon in een koelvak.

    vegan wellington

    En dan de vulling nog…

    Je kan zo’n bladerdeeg-unit met vanalles vullen, maar nu moet het vegan zijn. Normaal zou ik gaan voor lekkere groenten, een royale hoeveelheid kaas en misschien nog vlees. Oeps, dat kan natuurlijk niet. Dus dan maar even goed nadenken; zoete aardappel, champignons, spinazie en erwtjes? Ja – dat klinkt wel als een idee.

     

    Recept Afdrukken
    vegan wellington
    Prep Tijd 45 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 45 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak na enkele minuten de champignons mee.
    2. Zorg dat de zoete aardappel na het koken goed is uitgelekt en voeg deze toe aan de pan. Bak kort mee tot het goed droog is en voeg dan de tijm, oregano, basilicum, spinazie en tuinerwtjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Als de spinazie geslonken is, kun je het vuur uitdoen.
    3. Verwarm de oven voor naar 200°C
    4. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling in het midden van het bladerdeeg. Snijd aan beide kanten repen van het deeg die je, om en om, over de vulling heen vouwt. Zo ontstaat er een soort vlecht.
    5. Plaats de wellington op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met wat water en bak in 30 minuten goudbruin.
    Notities

    Bijgerechten? Groene salade van veldsla, bladspinazie, walnoten en een dressing van munt en peterselie of salade van geroosterde bieten met een sinaasappelvinaigrette.

    Deel dit Recept
    PUR YA

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here