Vegan sushi

  2363
  views

  Ik ben GEK op sushi en er is niets waarmee je mij blijer krijgt dan een spontaan etentje bij een sushi-restaurant. Mijn vriend is er gelukkig ook gek op dus dit soort spontane tripjes gebeuren nog weleens. Maar wat nu als je geen zin hebt om een enorm bedrag neer te leggen voor sushi? Dan maak je het zelf! Ik deel mijn recept voor vegan sushi met je. Om het net even anders te maken gebruik ik zilvervliesrijst, dan is het nog gezonder ook!

  Vegan sushi

  Mijn favoriete sushi

  Ik ga standaard voor de sushi met tofu, daar kan ik echt geen genoeg van hebben. En ja, stiekem ben ik ook echt gek op de simpele varianten met bijvoorbeeld rettich (oshinko), komkommer of avocado. Uiteraard eet ik er bergen gember bij én ook nog sojaboontjes. Gotta love side dishes!

  Vegan sushi Vegan sushi

  Vegan sushi

  Deze vegan sushi maak ik dus met zilvervliesrijst, die is niet zo sticky als bijvoorbeeld sushirijst en dus moet je het sticky maken. Ik doe dit door azijn en wat agave siroop toe te voegen, maar azijn met suiker kan ook prima. De rolls vul ik met wat ik voor handen heb maar vandaag gebruikte ik bieten kiemen, komkommer, avocado, wortel en bosui. Je kunt er ook voor kiezen om er nog tofu en tempeh bij te doen, allemaal super lekker en je kan zo je eigen perfecte sushi roll maken!

  Vegan sushi

  Recept Afdrukken
  Veggie sushi
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 15 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Rijst
  Sushi
  Prep Tijd 30 minuten
  Kook Tijd 15 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Rijst
  Sushi
  Instructies
  1. Doe de rijst in een pan en voeg water toe tot er ongeveer 1 vingerkootje water boven staat. Zet de pan op het vuur en kook tot het water volledig is opgenomen door de rijst. Bij mij duurde dit zo'n 13 - 15 minuten.
  2. Haal de pan van het vuur af en voeg azijn, zout en agave siroop toe. Roer door en laat terugkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Terwijl de rijst aan het afkoelen is heb je de tijd om alle veggies te snijden.
  4. Neem een sushimatje en leg hier een stukje nori op. Maak je handen vochtig in wat water en verdeel wat van de rijst over het nori vel, maak de laag rijst niet te dik.
  5. Voeg groenten toe die je er in wil hebben, dit kan dus per roll anders zijn. Leg het ongeveer 1½ centimeter vanaf de onderkant op de rijst.
  6. Begin de sushi roll door je sushi matje voorzichtig om te rollen. Gebruik eventueel je handen om alles IN de roll te doen. Als de roll gevormd is kun je het matje gebruiken om de roll wat strakker te maken. Snijd de sushi rolls in stukjes met een scherp mes.
  7. De tofuzakjes kun je uit de verpakking halen. Als je de onderkant opensnijd met een scherp mes kun je deze vullen met rijst.
  8. Serveer de sushi direct na het snijden en doe de sojasaus, wasabi, sesamzaadjes en ingemaakte gember er bij.
  Notities

  Tofuzakjes zijn te krijgen bij de toko en ook voor ingemaakte gember kun je daar terecht.

  Deel dit Recept

  Vegan sushi

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here