Veggie sushi
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Rijst
Sushi
Instructies
  1. Doe de rijst in een pan en voeg water toe tot er ongeveer 1 vingerkootje water boven staat. Zet de pan op het vuur en kook tot het water volledig is opgenomen door de rijst. Bij mij duurde dit zo’n 13 – 15 minuten.
  2. Haal de pan van het vuur af en voeg azijn, zout en agave siroop toe. Roer door en laat terugkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Terwijl de rijst aan het afkoelen is heb je de tijd om alle veggies te snijden.
  4. Neem een sushimatje en leg hier een stukje nori op. Maak je handen vochtig in wat water en verdeel wat van de rijst over het nori vel, maak de laag rijst niet te dik.
  5. Voeg groenten toe die je er in wil hebben, dit kan dus per roll anders zijn. Leg het ongeveer 1½ centimeter vanaf de onderkant op de rijst.
  6. Begin de sushi roll door je sushi matje voorzichtig om te rollen. Gebruik eventueel je handen om alles IN de roll te doen. Als de roll gevormd is kun je het matje gebruiken om de roll wat strakker te maken. Snijd de sushi rolls in stukjes met een scherp mes.
  7. De tofuzakjes kun je uit de verpakking halen. Als je de onderkant opensnijd met een scherp mes kun je deze vullen met rijst.
  8. Serveer de sushi direct na het snijden en doe de sojasaus, wasabi, sesamzaadjes en ingemaakte gember er bij.
Notities

Tofuzakjes zijn te krijgen bij de toko en ook voor ingemaakte gember kun je daar terecht.