wortel kerrie soep

    72
    views

    Inmiddels is ook wel duidelijk dat ik gek ben op soep. Na de saoto en de tomatensoep komt nu de wortel kerrie soep. Wat eigenlijk maar saai klinkt, dan is curried carrot soep toch stukken beter? Goed – deze soep is vegaen super verantwoord (want: geen dode dieren en veel veggies)

    Ik zweer bij kruidige soepen

    Mijn favoriete specerijen zijn ketoembar en komijn. Ik ben gek op die twee, helemaal als je het combineert met mosterdzaad, garam masala, uien en flink knoflook. Dat zit allemaal in deze soep, dus ik kan met recht zeggen dat dit wel een van mijn favoriete soepen is.

    Een volwaardige maaltijd

    Er zit zoveel groenten in deze soep dat je met 1 kom al zo’n 250 gram groenten binnen krijgt. Serveer deze soep vooral ook met lekker naanbrood of gewoon met stokbrood en smeersels, waarom ook eigenlijk niet? Kies je voor een kleinere portie, dan kan deze soep prima als voorgerecht!

    Recept Afdrukken
    wortel kerrie soep
    Maaltijd Soep, Voorgerecht
    Keuken Veganistisch
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Soep, Voorgerecht
    Keuken Veganistisch
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de eetlepel mosterdzaad toe. Als deze begint te 'poppen' voeg je de ketoembar, komijn en garam masala toe. Bak even mee een schenk 1 liter water er op.
    2. Voeg de in stukken gesneden wortels toe en kook tot ze volledig gaar zijn.
    3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot een egale massa. Als je de soep te dik vind kun je wat water toevoegen, vind je hem te dun, doe hem dan terug in de pan en kook hem iets verder in.
    Deel dit Recept

    3 REACTIES

    1. Hi Joyce,

      Gisteravond heb ik je wortel kerrie soep aka curried carrot soup gemaakt en het was wederom precies wat ik van een gerecht van jou verwacht: betaalbaar, makkelijk en snel te maken en om je vingers bij af te likken (-:

      Je site is trouwens prachtig geworden. Een hele strakke vormgeving en de foto’s zijn zo mooi en professioneel en maken mij (veel te) hongerig.
      Keep up the good work!

      Liefs,
      Aysa

    2. Ik ben fan van de search functie op je site.
      Fijn om gewoon op basis van wat er in mijn koelkast zit een receptje te kunnen zoeken.

      Ben halverwege met het voor het eerst zelf maken van seitan, maar bleek nog maar een paar bouillon blokjes te hebben, dus die kook ik morgen.
      Bedankt dat je me helpt, net te doen alsof ik weet waar ik mee bezig ben in de keuken.
      *knuffel*

      • Wat leuk zo’n reactie! Blij dat je toffe recepten weet te vinden die passen bij wat je in de koelkast hebt liggen, super tof 😀 Benieuwd of je seitan gelukt is ook!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here