zelf havermelk maken

Mijn meest favoriete plantaardige melk is cashewmelk en havermelk staat op een goede tweede plaats. Helaas is het niet bepaald budget-verantwoord om elke week meerdere pakken van dat spul te halen. Eerlijk? Het doet zelfs een beetje pijn aan mijn portemonnee. Wél wil ik graag gebruik maken van plantaardige melk, want HALLO, ik wil ook weleens pannenkoeken of overnight oats. Ik besloot het anders te doen en ging zelf havermelk maken. Budget friendly, lekker en niet eens lastig!

De basis heeft maar 3 ingrediënten nodig!

Als je gaat voor een basis variant heb je enkel water, havermout en zoetstof nodig. Dat is toch bijna niets? Je bent eigenlijk geheel vrij om te kijken welke zoetstof je gebruikt. Ik nam dadels, die had ik liggen en het is (wellicht) beter dan een schep suiker toevoegen. Maar stel nu dat je gek bent op vanille, kun je ook een zakje vanillesuiker toevoegen, dan geeft het je havermelk nog een lekker smaakje ook!

zelf havermelk maken

Recept Afdrukken
zelf havermelk maken
Maaltijd Drankjes
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd Drankjes
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de havermout in een weckpot en voeg water er aan toe. Zet het nu 8 uur in de koelkast om te weken.
  2. Giet de havermout na 8 uur af en doe de geweekte vlokken samen met 1 liter water, 4 dadels, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel vanille extract. Blend dit nu allemaal zo'n 5 minuten.
  3. Leg een passeerdoek/kaasdoek (of een schone theedoek) over een beslagkom. Giet een beetje van het haver-mengsel hier in. Knijp goed uit. Herhaal dit tot al het haver-mengsel gezeefd is op deze manier.
  4. Doe de havermelk nu in een schone fles en zet in de koelkast. De havermelk is zo'n 5 dagen houdbaar.
Notities

Mocht je nu toch liever een naturel variant hebben, gebruik dan enkel water, havermout en dadels.

Deel dit Recept
1 thought on “zelf havermelk maken”

  • Nice, ik drink normaal een poeder variant met gedroogd fruit, maar dat is ook duur.
    Ben wel benieuwd, want ik vind gewoon havermout met water super vies, maar mijn joylent wel lekker. jouw recept zit er tussenin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close