zoet pittige borrelworstjes + review

    70
    views

    Snacken ben ik gek op. Lekker op de bank met een film en wat hapjes – helemaal prima. De laatste tijd ontbrak er echter iets; borrel worstjes. Ken je die pittige kleine salami? Precies die! Ik heb nog geen vegan variant weten te vinden, dus ik besloot zelf aan de slag te gaan en ik maakte deze zoet pittige borrelworstjes.

    zoet pittige borrelworstjes

    Waar kan ik tarwegluten eigenlijk halen?

    Ik had niet zo lang terug al eens seitan from scratch gemaakt, maar met tarwegluten zelf had ik nog niet eerder gewerkt. Om eens goed te testen wat ik nu eigenlijk van tarwegluten vind, maakte ik köfte van de seitanfix maar ook cha siu. Tarwegluten kun je krijgen bij bijv. molens maar ook allerlei vegan supermarkten.

    Ik kan er kort over zijn; wat een geweldig product. Het is super veelzijdig, zoals je al wel merkte en je kunt er echt gigantisch fijne vleesvervangers mee maken. Wist je ook dat je met 1 kilo seitanfix ongeveer 4 kilo vleesvervanger kan maken? Dit kan ook van alles zijn, je kan er nep ‘kip’ mee maken maar ook hotdogs of gehaktballen. Het is echt een geweldig product en voor €4,95 is het echt iets dat je gewoon een keer moet proberen.

    zoet pittige borrelworstjes zoet pittige borrelworstjes

     Ik wilde eigenlijk iets anders maken

    Ik wilde seitan ribs maken, maar (ondanks dat het me super lekker leek) vond ik het toch leuker eens iets anders te doen. Er staan op internet vele recepten voor vegan ribs. Ik heb deze worstjes volledig gefreestyled en (gelukkig) slaagde het experiment. Terwijl ik bezig was kreeg ik steeds meer trek in deze worstjes, als ze zouden mislukken was ik waarschijnlijk wel wat verdrietig geweest.

    Recept Afdrukken
    zoet pittige borrelworstjes
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 70 minuten
    Porties
    worstjes
    Ingrediënten
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 70 minuten
    Porties
    worstjes
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Meng de seitanfix met de edelgist vlokken en het kikkererwtenmeel.
    2. Doe de ui, knoflook, tomatenblokjes, rode peper, zwarte peper, zeezout, grove mosterd, paprikapoeder en rookaroma in de keukenmachine. Pulseer tot het een egale massa is.
    3. Schenk het tomaten-mengsel bij de seitan en roer door met een lepel. Het vormt al snel een bal. Als het te droog is voeg je wat water toe en meng je het door. Kneed even goed door.
    4. Leg wat folie op het aanrecht, doe een beetje van het deeg er in en rol het in een dunne worst. Je kunt er nu voor kiezen een lange worst te maken maar je kunt ook deze worst nog verdelen in kleine worstjes door affentoe een stukje dicht te knijpen en rond te draaien. Knoop de uiteinden dicht en leg alles in een stoommandje.
    5. Breng een pan water aan de kook, zet het stoommandje hier op en stoom de worstjes in zo'n 60 minuten gaar. Haal na 60 minuten de worstjes uit het plastic.
    6. Meng de ketjap, sojasaus, gembersiroop en sriracha met elkaar. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de worstjes hierin bruin. Schenk het ketjap-mengsel erbij en laat het borrelen terwijl je de worstjes goed ronddraait in het plakkerige mengsel.
    Deel dit Recept

    Pin dit recept

    zoet pittige borrelworstjes + review

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here