Van Tastea kreeg ik een emailbericht of ze me een product naar keus mochten toesturen in ruil voor een review. Nu ben ik 1) de beroerdste niet en 2) gek op thee. Ik kende Tastea nog niet, of in elk geval, ik had nooit een advertentie of bericht bewust erover voorbij zien komen. Ik keek even op de website en na wat gelezen te hebben wilde ik graag de Tastea 30 dagen detox proberen.

Review: Tastea detox thee

Detoxen met thee?

Er zijn honderden (duizenden?) manieren van detoxen. Van een sapkuur met elke dag alleen maar sapjes, tot een kuur die bestaat uit enkel het drinken van water met citroensap en kaneel. Dit klinkt als een goed alternatief want zonder eten kan ik niet. Ik wilde wel graag detoxen, benieuwd of dat met thee te doen is en of ik daadwerkelijk verschil merk na 30 dagen (of misschien zelfs al eerder).

Wat beloofd deze 30 dagen detox te doen?

Even wat ordinair knip en plak werk hoor. Op de website van Tastea staat een lijstje met wat deze thee beloofd te doen.

  • Boosten van je immuunsysteem
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel
  • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel

Dat is nogal wat hè? Mijn weerstand is de laatste tijd te dramatisch voor woorden, als ik dat met het drinken van thee (en in combinatie met mijn vitamine D kuur) wat op kan krikken, dan is dat helemaal mooi. De hormonale acné waar ik van tijd tot tijd nog steeds last van heb mag ook wel wat minder, ook dat moet te realiseren zijn door deze thee te drinken. Ik ben erg benieuwd!

Review: Tastea detox thee

Snelle service

Na een dag had ik het pakketje met de twee soorten thee én een theebeker in mijn handen. De verpakkingen van de thee is luxe, en op zich mag dat ook wel. Voor de morning én evening detox thee betaal je €39,95 – in totaal heb je dan 150 gram thee. Voor de theebeker betaal je €19,95 (al heb ik het dus toegestuurd gekregen om te reviewen). Per kop thee gebruik je 2½ gram van de thee, dus je doet er écht precies 30 dagen mee.

Wat ik van de thee vind

Het pakketje kwam ‘s avonds rond 20.00 binnen en ik besloot dan maar direct die avond te beginnen met de detox evening thee. Deze thee bestaat uit appel, verbena, balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, hopbladeren, tulsi, calendula, vrouwenmantel kruid, valeriaan en bonenkruid.

De thee ruikt, in het blik, vrij sterk. Ik ben er nog niet zeker van of ik het lekker vind ruiken of niet. Gelukkig smaakt de thee wel goed. Ik heb geen weegschaal die precies genoeg is om 2½ gram af te wegen dus ik schep 2 theelepels van de losse thee in de drinkbeker. Kokend water erbij en klaar voor gebruik. Ik houd van sterkte thee en laat het altijd 20 minuten trekken voordat ik het drink. Dat kan gelukkig goed met deze thee.

Die nacht sliep ik als een roos (valeriaan anyone?) en ‘s ochtends had ik wat moeite met wakker worden. Ik had zo diep geslapen dat ik een beetje hoofdpijn had. Gelukkig was er de thee die me wel even een kickstart zou gaan geven.

De morning detox thee bestaat uit groene thee, China gunpowder, matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), paardenstaart, taraxacum, spirulina en guarana. Deze thee ruikt echt geweldig, de citroen maakt dat de thee heerlijk fris ruikt. Ook deze thee laat ik lekker lang intrekken voordat ik het opdrink. De thee is wat bitter (I like it that way!) maar ook fris door de citroen. Wat een geweldige thee!

Review: Tastea detox thee Review: Tastea detox thee

Merk ik verschil?

De dertig dagen zijn nog niet helemaal voorbij, ik heb nog enkele dagen te gaan. Ik merk vooral verschil qua nachtrust. Het duurde eerder altijd lang voordat ik in slaap viel, dat gaat een stuk sneller nu. Wakker worden is echter ook wat lastiger en ik kom wat trager op gang ‘s ochtends. Of ik afgevallen ben weet ik niet, ik doe niet aan weegschalen. Wel merkte ik, voordat ik intensief in de weer was met zonnebrandcrème, dat mijn huid beter was. Door het vettige van de zonnebrandcrème is mijn huid nu weer wat onrustiger helaas. De laatste 2 maanden had ik best wel last van een opgeblazen gevoel en dat gevoel is vrijwel helemaal verdwenen en wow, dat voelt goed. In de eerste twee weken was mijn hongergevoel ook wat minder, momenteel merk ik daar niets van maar dat kan ook te maken hebben met mijn periode (if you know wat I mean).

Conclusie

Naast dat de thee erg lekker van smaak is heeft het dus ook bijkomende voordelen. Ik slaap eerder, dieper en ben gedurende de dag energieker. Dat alleen al is voor mij een enorm voordeel. Ik kan je deze thee echt aanraden, ben je net als ik iemand die lastig in slaap komt en doorslaapt, dan is deze thee helemaal top en wie weet profiteer je ook van de andere voordelen die deze thee te bieden heeft.

10% korting op tastea.eu

Wil je nu heel graag iets proberen van Tastea? Dan heb ik goed nieuws! Met de code nevernotcooking krijg je t/m 25 juni 10% korting op je  bestelling. De korting is geldig op het gehele assortiment m.u.v de package deals.

 

 

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here