Ik ben gek op snelle pasta gerechten en deze spaghetti met pompoensaus zet ik al enkele jaren regelmatig op tafel. Het is snel, makkelijk en super lekker. Je kan de saus op smaak brengen met allerlei kruiden en specerijen, op die manier is het precies jou smaak!

Spaghetti met pompoensaus

Spaghetti met pompoensaus

Het gebeurt best vaak dat ik eigenlijk geen zin heb om lang in de keuken te staan. Na een hele dag recepten bedenken of artikelen schrijven bijvoorbeeld. Dan grijp ik graag naar simpele maaltijden.  De ingrediënten voor deze pastasaus heb ik altijd wel in huis. In de vriezer ligt standaard een doos met pompoenblokjes. Op die manier heb ik binnen 20 minuten al een lekkere maaltijd op tafel.

Spaghetti met pompoensaus

Veggies met veggies

De saus is gemaakt van pompoen maar dat alleen vind ik wat karig, dus ik besloot er champignons en spinazie aan toe te voegen. Een match made in heaven (al zeg ik het zelf). Uiteraard kun je er ook andere dingen aan toevoegen, ik weet vrij zeker dat dit namelijk ook super lekker is met zongedroogde tomaatjes en olijven. Nu ik dit schrijf krijg ik er direct weer trek in. Ik eet het vanavond gewoon nog een keer!

Print

Spaghetti met pompoensaus

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

 • 180 gram volkoren spaghetti
 • 450 gram pompoenblokjes (uit de diepvries voor extra gemak)
 • 100 gram champignons
 • 100 gram spinazie
 • 2 tenen knoflook gepeld
 • 100 ml groentebouillon
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • ½ theelepel gedroogde tijm
 • 2 theelepels olijfolie
 • zwarte peper
 • zeezout

Instructies

 1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en roer 1 theelepel olijfolie door de pasta.

 2. Breng een pannetje water aan de kook en voeg de knoflook en pompoenblokjes hier aan toe. Kook zo'n 5 - 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Ze moeten helemaal zacht zijn.

 3. Giet de pompoenblokjes af en doe in een blender samen met 100ml groentebouillon, basilicum, tijm, zwarte peper en zeezout.

 4. Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan en bak hier in de champignons. Voeg de spinazie na enkele minuten toe en breng op smaak met peper en zout. Als de spinazie geslonken is voeg je dit allemaal toe aan de pasta. 

 5. Roer de pompoensaus door de spaghetti en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 

Spaghetti met pompoensaus

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here