Ik maak niet snel recepten van andere blogs. Waarom niet? Omdat ik altijd bezig ben met mijn eigen blog. Nu was ik pas op zoek naar een simpel taart recept en kwam ik terecht bij deze video van Talitha. Ik besloot dat ik deze taart gewoon MOEST maken. Dus zo geschiedde, deze speculoos cheesecake is zó lekker, het was een ware hit op de  verjaardag van mijn vriend.

Speculoos cheesecake

Speculoos cheesecake

Voordat ik vegan werd was Nutella mijn go-to zoete broodbeleg. Maar nu ik dat niet meer eet, heeft Speculoos die leegte opgevuld. Ik kan het elke dag wel eten (en eet het, net als Nutella eerst, zo met een lepel uit de pot). Gezond is het niet te noemen, maar lekker (heeeeel lekker) is het wel.

Speculoos cheesecake

Taart bakken is eng

Ik ben nog wat onzeker als het aankomt op het maken van vegan taarten. Gelukkig is Talitha echt de Queen of Vegan Cakes (als je het mij vraagt) en kon ik dit dus maken. Na dit recept ben ik wel wat zekerder van mijn zaak. Ik heb inmiddels ook al een bounty variant gemaakt en die komt ook snel online, het is te lekker om het niet te delen.

Print

Speculoos taart

Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Author Talitha Kievit

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram speculaas
  • 75 gram vegan boter gesmolten

Vulling

  • 1 liter alpro vanille yoghurt (2 verpakkingen)
  • 125 gram suiker
  • 40 gram custardpoeder
  • 115 gram vegan boter gesmolten
  • 3 eetlepels speculoos

Botercrème

  • 3 eetlepels vegan boter
  • 3 eetlepels speculoos
  • 150 gram poedersuiker

Instructies

Bodem

  1. Verwarm de oven voor naar 185 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.

  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

  3. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng.

  4. Verdeel de koekkruimels in de springvorm en druk aan met een lepel.

Vulling

  1. Doe de vanille yoghurt in de keukenmachine samen met de suiker, gesmolten boter en custardpoeder. Meng goed en verdeel daarna over de koekbodem.

  2. Smelt de speculaas in de magnetron voor ongeveer 30 seconden. De speculoos moet vloeibaar zijn.

  3. Met een lepel 'drizzle' je speculoos over de taart. Maak een leuk patroontje bijvoorbeeld.

  4. Bak de taart in 60 minuten gaar. De taart is nog wat wiebelig als deze uit de oven komt. Laat de taart helemaal afkoelen, tijdens het afkoelen stijft deze verder op.

Botercrème

  1. Klop met een mixer de boter luchtig en voeg de speculoos toe. Voeg steeds een beetje poedersuiker toe tot een mooie crème is ontstaan.

  2. Vul een spuitzak met de crème en spuit toefjes op de afgekoelde taart.

WIL JE DIT RECEPT PINNEN? GEBRUIK DAN DEZE AFBEELDING!

Speculoos cheesecake

PUR YA

2 REACTIES

  1. Dat ziet er een heerlijke taart uit! Die wil ik graag eens uitproberen! Ik heb wel een vraag: Wat bedoel je precies met ‘speculoos’? Ik veronderstel speculoospasta? Voor mij/ons (Belgen) is speculaas de verzamelnaam van het type koekjes en Speculoos is een merk van speculaaskoekjes (dat later ook een pasta op de markt bracht). Ik was dus ineens helemaal in de war toen ik las dat je de speculoos zou moeten smelten. 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here