De eerste keer dat ik deze loempia’s at was bij de oma van mijn Lief. En wow, dit was lekker! Ik vroeg haar hoe ze het maakte, maar tegen de tijd dat ze klaar was met de uitleg, was ik alweer vergeten hoe het ook alweer zat, oeps. Ik besloot ze te veganizen en deel het recept voor deze geweldige Surinaamse loempia’s maar wat graag met jullie. Het is wel wat werk, maar het is het allemaal waard! 

Surinaamse loempia

Surinaamse loempia’s?

Wat er nu precies Surinaams aan is, is  me een raadsel. Jup, ik geef het toe – ik snap niet wat deze loempia Surinaams maakt. Althans, mijn variant is sowieso al iets anders want ik heb er geen kouseband aan toegevoegd. Mocht je dit nu wel willen? Haal wat van de spitskool er tussenuit en voeg wat kouseband toe. Super lekker ook maar ik deed het er niet in, waarom ik dat niet deed? Ik  had het niet gekocht dus kon het er niet in doen.

Surinaamse loempia Surinaamse loempia

Een mini dipje

De afgelopen paar weken zit ik een beetje in een blog-dip. Ik vind het echt geweldig om te doen, heb leuke samenwerkingen die er aan komen, maar het gaat wat minder soepel. Een artikel schrijven kostte me eerst niet zoveel moeite, maar de laatste tijd heb ik veel inspiratie om te koken, maar een leuk artikel schrijven is geen doen. Heb ik een writersblock? Ik ben bang van wel en ik hoop dat ik er snel vanaf ben, ik vind het veel te leuk om dingen met jullie te delen.

Wat doen jullie als je last hebt van een dipje? Ik probeer een beetje rustig aan te doen, neem wat meer pauze, spendeer meer tijd op de bank (of in bed) met thee en een dekentje. Het zal de tijd van het jaar ook wel zijn. ik hoop dat ik snel wat meer kan schrijven weer.

Print

Surinaamse loempia's

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 10 minutes
Porties 12 loempia's
Author Joyce

Ingrediënten

Flensjes

  • 300 gram bloem
  • 500 ml water
  • 1 theelepel zout
  • plantaardige boter

Vulling

  • ½ blok tofu in kleine blokjes
  • ½ spitskool fijn gesneden/geraspt
  • 150 gram taugé
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 maggi blokjes

Overig

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 gram bloem
  • water

Instructies

Vullig

  1. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofu goudbruin.

  2. Voeg de gesnipperde ui toe en pers de knoflook boven de pan uit. Wok enkele minuten mee op middelhoog vuur.

  3. Was de gesneden spitskool, laat uitlekken en voeg toe aan de pan. Wok enkele minuten op middelhoog vuur.

  4. Verkruimel de maggi blokjes boven de pan en voeg wat zwarte peper toe. Doe de taugé erbij en wok nog enkele minuten mee. Zet de vulling even weg en laat het afkoelen. 

Flensjes

  1. Meng de bloem, zout en water tot een dun beslag. 

  2. Verwarm een koekenpan en smelt hier wat boter in.

  3. Schep wat van het beslag in de pan en bak tot het flensje gaar is op middelhoog vuur. Laat de flensjes niet te veel verkleuren.

  4. Herhaal tot het beslag helemaal op is. 

Loempia's

  1. Meng 50 gram bloem met een beetje water tot een dikke pap ontstaat.

  2. Schep 1 eetlepel vulling op een flensje, rol een stukje, vouw de buitenkanten naar binnen, rol verder en plak dicht met het bloem-papje.

  3. Herhaal dit tot alle flensjes gemaakt zijn. Vulling over? Het is super lekker in combinatie met rijst ook.

  4. Verwarm zonnebloemolie in een pan en bak de loempia's goudbruin aan beide kanten. Laat even uitlekken op een keukenpapier. Serveer de loempia's met pittige ketchup of chili saus.

Surinaamse loempia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here