Laten we het weekend beginnen met een enorme berg tempeh chips. Wie wil dat nu niet? Ik ga niet liegen: eigenlijk is het een beetje genant om hier een apart recept voor te maken, maar het is ZO lekker dat ik het wel moet delen.
Tempeh chips
Bij de toko kun je het kant-en-klaar halen, maar als je het zelf maakt is het toch net even goedkoper. En daarnaast ook gezonder. Nu ik bezig ben met afvallen ben ik me veel bewuster van wat ik allemaal naar binnen prop. Nu lukt het me prima om gezond te eten en niet te snoepen, maar soms wil ik toch wel iets hartigs om te knabbelen; voor die momenten heb ik nu dus tempeh chips.

Tempeh chips
Ingrediënten
- 250 gram tempeh in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel kokosolie gesmolten
- kruiden naar smaak
Instructies
-
Verwarm de oven voor naar 180 graden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tempeh hier op
-
Bestrijk de tempeh met wat kokosolie en breng op smaak met wat zout. Plaats 15 minuten in de oven. Keer halverwege de tempeh chips om.
-
Haal de tempeh chips uit de oven en bestrooi met de kruiden die je graag wil. Ik gebruik graag paprikapoeder en komijn, al kun je het ook prima met enkel wat zout eten.
- Tweet
- 18Shares
Geef een reactie