Op regenachtige dagen eet ik graag ultiem comfortfood. Deze vegan mac and cheese maakte ik toen ik zeiknat geregend thuis kwam en even wat comfort nodig had. De basis van deze saus is zoete aardappel en daardoor is deze maaltijd lekker voedzaam en vult het goed. Ik ben fan! 

Vegan mac and cheese

Vegan mac and cheese

Bij vegan mac and cheese moet je niet denken dat het exact is als een non-vegan variant. Je kunt er (uiteraard) een hele berg vegan kaas bij doen, maar ik koos voor zoete aardappel en edelgist. De saus is super creamy en op smaak gebracht met onder andere knoflook en mosterd. Dit gerecht heeft mijn (natgeregende) dag écht gered.

Voedzame maaltijd

Deze maaltijd was gigantisch voedzaam en nog lang na het eten hiervan was ik verzadigd. Ik had volkoren pasta genomen en daarbij maakte ik dus een saus van zoete aardappel. Ik deed er nog zo’n 200 gram tuinerwtjes bij. Dit was echt genieten. Ook probeerde ik de vegan pesto van de Albert Heijn eens. Het paste er perfect bij en dus moest ik dit recept wel met jullie delen!

Vegan mac and cheese Vegan mac and cheese

Print

Vegan mac and cheese

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 25 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

 • 400 gram gekookte pasta
 • 200 gram zoete aardappel in blokjes
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels edelgist vlokken
 • 75 ml plantaardige melk
 • 2 eetlepels citroensap
 • 400 gram (diepvries) tuinerwtjes
 • 2 theelepels vegan pesto (of tapenade)
 • 1 theelepel rode peper vlokken (optioneel)
 • zwarte peper
 • zout

Instructies

 1. Kook de zoete aardappel in een pan met water tot deze gaar zijn en je het makkelijk kunt fijnmalen. Giet de zoete aardappel af.

 2. Breng een pan water aan de kook en kook de erwtjes 1 a 2 minuten. 

 3. Doe de zoete aardappel in een blender met de plantaardig melk, edelgist vlokken, citroen sap, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng tot een gladde saus is ontstaan.

 4. Schenk de saus bij de gekookte pasta en meng goed. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

 5. Serveer de pasta met de erwtjes en een theelepel pesto (of tapenade). Bestrooi eventueel met wat rode peper vlokken.

 

Vegan mac and cheese

PUR YA

1 REACTIE

 1. Misschien is mijn plaatstelijk ah te klein of ik kijk er steevast overheen.. maar welke pesto bedoel je ? ( want dat vond ik altijd erg lekker op de pasta, en dan met feta…nomnom… dus als er een vegan alternatief is… )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here