Voordat ik besloot vegan te gaan was mijn favoriete eten steak tartaar. Juist, rauw rundvlees. Als ik er nu aan denk dan walg ik er echt van. Gelukkig ben ik vindingrijk en besloot ik een vegan variant te maken, want het is wel een gerechtje dat het leuk doet tijdens de feestdagen. Deze vegan steak tartaar is lekker, budget friendly en makkelijk een dagje van tevoren te maken.

Vegan steak tartaar

Vegan steak tartaar

Van een chef waarmee ik eerst werkte heb ik geweldige steak tartaar leren maken. Ik heb dat dan ook genomen als de basis voor dit recept, maar dan meatfree. Soms ben ik wel impressed door mezelf en de dingen die ik weet te maken. Deze tartaar kun je prima serveren als voorgerecht bij een diner, maar je kunt er ook een lading van maken en gebruiken als broodbeleg, dat smaakt ook geweldig goed namelijk.

Vegan steak tartaar Vegan steak tartaar

Maar hoe dan?

Nou, ik ging aan de slag met rijstwafels. Ja, gewoon simpele rijstwafels. Dat maakt dit receptje nog vriendelijk voor je portemonnee ook, je betaald namelijk maar 20 cent voor een rol rijstwafels. Ik had niet voor mogelijk gehouden dat het een succes kon zijn, maar dat werd het wel gelukkig. Hoera!

Lekker rommelen in de keuken

Door het maken van dit gerechtje kwam ik helemaal in the zone. Het doet me denken aan toen ik nog bezig was met de koksopleiding en aan het eerste moment dat ik dit gerecht (non vegan) voor het eerst at. Ik vind dit een super leuk gerechtje om te maken en presenteren, lekker de augurkjes en kappertjes snijden, smaakmakers erbij en dan bedenken wat voor lekkere mayonaise erbij komt; ik ben fan. En jij, ga jij dit een keer maken?

Vegan steak tartaar

Print

Vegan steak tartaar

Voorbereiding 15 minutes
Porties 4 personen
Author Joyce

Ingrediënten

 • 10 rijstwafels
 • 1 sjalot fijn gesnipperd
 • 2 augurken in kleine blokjes
 • 2 eetlepels kappertjes fijngehakt
 • 1 theelepel zwarte peper
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 1 eetlepel verse peterselie gehakt
 • 100/200 ml kokend water

Garnituren (optioneel)

 • 4 getoaste stukjes (stok)brood
 • mayonaise met wat citroensap + rasp + peper + zout

Instructies

 1. Kruimel de rijstwafels fijn boven een grote schaal. 

 2. Voeg alle specerijen toe en roer door. 

 3. Doe de augurk, sjalot, kappertjes, peterselie, mosterd en tomatenpuree erbij. Roer even door.

 4. Schenk een beetje kokend water erbij en roer door. Herhaal deze stap tot het een dikke en kleverige massa is geworden. Zorg dat het geheel niet te vloeibaar is.

 5. Laat het geheel afkoelen en serveer het als voorgerecht met wat toast en citroenmayonaise of serveer het als smeersel bij de borrel.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN OP PINTEREST? GEBRUIK DAN DEZE AFBEELDING!

Vegan steak tartaar

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here