Ja – de diëtiste had me dus verteld dat ik koolhydraten maar gewoon moest schrappen. Maar nope, that’s not my thing. Toch is het wél fijn om extra groenten binnen te krijgen. Ik heb dus super lekkere veggie pad thai gemaakt, low carb, want dat mag ook weleens.

Veggie pad thai

Veggie pad thai

Ik speelde met het idee voor deze pad thai door mijn lieve schoonmoedertje. Waarom? Ze let op haar eten en ze had me al eens een low carb curry laten maken met bloemkoolrijst. Nu besloot ik, terwijl ik normale pad thai aan het maken was, ook een variant te maken die zij kan eten. Zo is dit gerecht geboren. Het staat letterlijk in 15 minuten op tafel, het is ZO snel klaar, wauw.

Smaakmakers

Als iets snel klaar is, moet je natuurlijk ook zorgen dat er in een korte tijd veel smaak zit aan een gerecht. Ik gebruik vers geraspte gember, knoflook en ook nog dingen als coconut aminos en wat gember siroop. Om het gerecht nog een beetje bite te geven maak ik het geheel af met ongezouten pinda’s, een gerecht heeft toch altijd een beetje bite nodig.

Veggie pad thai Veggie pad thai

Print

Veggie pad thai (low carb)

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 15 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram courgette spaghetti
  • 300 gram wortel spaghetti
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 100 gram taugé
  • 150 gram broccoli gekookt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel gember geraspt
  • 40 gram ongezouten pinda's gehakt
  • 4 bosuitjes fijn gesneden
  • 4 eetlepels coconut aminos
  • 4 eetlepels groentenbouillon
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 1 theelepel sriracha chilisaus
  • ½ vel nori in stukken gescheurd
  • ½ bosje koriander fijn gehakt

Instructies

  1. Meng de coconut aminos met de gember siroop, groentenbouillon, sriracha chili saus en voeg de nori hier aan toe. Zet aan de kant.

  2. Verhit een beetje zonnebloem olie in een wok en voeg de paprika, wortel, knoflook, gember en bos ui hier aan toe. Wok enkele minuten.

  3. Voeg de courgette spaghetti, tauge en gekookte broccoli toe. Wok op middelhoog vuur 1 minuut.

  4. Haal de nori uit de saus en voeg toe aan de wok, meng alle ingrediënten goed. 

  5. Verdeel over twee borden en bestrooi met veel koriander en de gehakte pinda's.

 

Veggie pad thai

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here