Niet lang geleden liep ik door Chinatown in Den Haag. Al enkele malen was ik daar een vegetarische toko gepasseerd, echter was er nooit tijd om even binnen te wippen. Ik was alleen aan het rondstruinen en besloot: nu kan het wel. In de winkel kocht ik vegan eend, op basis van tarwegluten. Vandaag deel ik het recept dat ik ermee maakte een lekkere snelle wokschotel met vegan eend en groenten. Wat wil je nog meer?

vegan eend

Niet vegan omdat ik vlees niet lekker vind

Er zijn zat mensen en die hebben het geluk dat ze vlees niet zo lekker vinden, de stap naar veganisme is dan toch wel wat makkelijker. Ik was echter gek op vlees. Het ging zo ver dat mijn favoriete eten steak tartaar was. Juist ja, rauw vlees en dan nog het liefste met een rauwe eidooier erbij. Stiekem walg ik er ook een beetje van als ik er aan terug denk.

Anyhow – als ik ergens een leuke vleesvervanger tegen kom, dan zal ik die ook zeker testen. Bij de toko vond ik dus vegan eend en daar was ik al lange benieuwd naar. Het is weer eens wat anders dan die kipstukcjes bij je noodles.

vegan eend

Maar wat wil ik er nu precies mee?

Vroeger at ik weleens van die pannenkoekjes met eend en bosui. Zo lekker was dat altijd. Of springrolls met eend. Ik kon daar intens van genieten. Maar hoe ik het nu wilde eten? Geen idee. Uiteindelijk koos ik voor een simpele schotel met vegan eend, champignons en bosui. Oja en veel koriander, want dat is toch wel een van mijn favoriete dingen ooit.

Toen kwam de echte struggle want ik wilde het heel graag eten, maar ik wilde het niet maken. Ik was echt gigantisch lui die dag. Toch stond ik op van mijn dikke reet en sprong ik de keuken in. Joyce en het vegan eend avontuur. Ik kan je vast verklappen dat het echt een super lekker gerecht is!

Print

Gang hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

 • 150 gram vegan eend te koop bij de toko in de diepvries
 • 4 bosuitjes gesneden
 • 400 gram champignons gesneden
 • 1 rode peper fijn gesneden
 • 2 eetlepels gember geraspt
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 2 eetlepels hoisin
 • ½ bosje koriander
 • 1 limoen
 • sesamzaadjes
 • zwarte peper
 • zout
 • gekookte noodles voor 2 personen

Instructies

 1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

 2. Verhit wat water in een wok (ongeveer 4 eetlepels). Terwijl het water opwarmt halveer je de bosui in de lengte en snijd je er stukken van 2 centimeter van. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak fijn. Snijd de vegan eend in plakjes. Snijd de champignons in kwarten of plakjes.

 3. Voeg de rode peper, gember en knoflook toe aan het water en bak even kort. 

 4. Doe de vegan eend er bij, schep goed om en doe vervolgen de bosui en champignons erbij. Draai het vuur hoog en wok in zo'n 8 minuten alles gaar. Voeg de hoisin toe en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met peper en zout.

 5. Hak de helft van de koriander fijn en schep door het groenten mengsel.

 6. Verdeel de noodles over twee borden en garneer met de rest van de koriander, limoenpartjes en sesamzaadjes.

vegan eend

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here