Print

Nasi met tempeh en kouseband

Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

Nasi

  • 400 gram gekookte basmati rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theelepel five pice poeder
  • ½ theelepel laos
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ maggi blokje
  • 1 takje bladselderij gehakt

Kouseband

  • 400 gram (diepvries) kouseband
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 maggi blokje
  • zwarte peper

Tempeh

  • 300 gram tempeh in blokjes
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel sriracha saus (of sambal)
  • 1 theelepel gember poeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zonnebloemolie

Instructies

Tempeh

  1. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak de tempeh goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

  2. Meng de ketchup, ketjap, sambal, sojasaus, bruine suiker, sriracha saus (of sambal), knoflookpoeder en gemberpoeder met elkaar.

  3. Schep de tempeh uit de pan en giet de olie er uit. Voeg het ketchup mengsel aan de pan toe en voeg direct de tempeh toe. Verhit al omscheppend de tempeh en saus.

Kouseband

  1. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje zonnebloemolie.

  2. Verkruimel het maggi blokje boven de pan en voeg kouseband toe. Schenk een klein beetje water er bij en dek de pan af met een deksel. Laat zo'n 3 a 4 minuten garen.

Nasi

  1. Fruit de ui en knoflook in wat zonnebloemolie.

  2. Verkruimel het maggi blokje boven de pan en voeg de laos en five spice toe. Bak kort even mee.

  3. Schenk de ketjap manis er bij en voeg naar smaak zwarte peper toe.

  4. Doe het ketjap mengsel bij de gekookte rijst en voeg de bladselderij toe. Roer goed door en breng eventueel verder op smaak met wat ketjap manis of sojasaus.