Print

Kruidige gehaktbroodjes (vegan!)

Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 10 broodjes

Ingrediënten

  • 10 blaadjes bladerdeeg ontdooid
  • 4 verse plantaardige burgers (Albert Heijn)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor naar 220 graden.

  2. Maal de plantaardige burgers fijn met je handen en meng met de ui, knoflook, komijn, koriander, paprika, kerrie, ketjap manis, mosterd, peper en zout. Kneed het geheel goed, de smaken moeten goed verdeeld zijn.

  3. Verdeel het gehaktmengsel in 10 delen en rol overal worstjes van.

  4. Leg op elk velletje bladerdeeg een worstje, vouw het broodje dicht en druk de randen aan met een vork.

  5. Bestrijk elk broodje met wat olie en bestrooi met sesamzaadjes

  6. Bak de broodjes in 20 minuten gaar.

Tips

Variatie? Werk met verschillende smaakmakers!

Basis: ui, knoflook, peper, zout, mosterd, ketjap manis, nootmuskaat

Turks: peterselie, komijn, koriander, kaneel, paprikapoeder, peper, zout, ui, knoflook, citroenrasp (of sap), 

Aziatisch: ui, knoflook, gember, laos, koriander, komijn, rode peper